Noaptea lui Helver noiembrie 2019

8, 10 November 2019
19:00
Teatrul Municipal de Păpuși "Guguță"
100 lei
Adaugă în favorite

*** Este permisa intrarea la eveniment doar cu biletul in forma printata !!! 

Un spectacol care prezintă povestea unui cuplu enigmatic, sincer și sensibil, în care pătrunde agresiunea înfloritoare a socialismului național. 
Un spectacol despre o societate bolnavă, care este în stare să ucidă, să distrugă, să ardă pentru o bucată de pâine, spectacol care demonstrează că gândirea unei persoane cu retard mintal din născare poate fi mult mai sănătoasă decât a celorlalți.
În centrul acestui subiect se află una din milioanele de destine tragice: mama, fiul ei adoptiv și războiul. Helver este un bărbat de 30 de ani, care privește lumea prin ochii unui copil, care se joacă cu soldăței și care nu știe despre jocul soldaților adevărați din stradă, joc în care el are să ia parte. Karla își dizolvă tragedia vieții ei în dragostea pentru un bărbat cu retard mintal, căruia i-a devenit mamă.
Azi, marea majoritate a oamenilor nu-și mai amintesc de coșmarul războiului. Generația care a prins acele vremuri teribile începe să dispară, iar generaţiile care vin nu cunosc această tragedie. 
Numele acestei tragedii este nazismul. 
Numele acestei tragedii este propaganda.
Numele acestei tragedii este transformarea oamenilor în „mulțime”. 
Numele acestei tragedii este distrugerea individului.
Numele acestei tragedii este gestionarea maselor prin FRICĂ.
 
Distribuția:
Helver - Cătălin Lungu
Karla - Diana Decuseara