Pinholes (Ro) | The Glimpse | Live la Artcor

18 July 2021
Sunday, 19:00
Artcor
50 lei
Adaugă în favorite

 

Trupe din România revin în Moldova!
Pe 18 iulie ne dăm întâlnire „în pepinieră”, la Artcor, cu Pinholes, o formație de rock alternativ din Iași, care contribuie intensiv la noul val de muzică underground din România.
Opening Act: The Glimpse
- Duminică | 18 Iulie | Greet: 19:00
- Strada 31 August 1989, nr. 137
- Bilet de intrare: 50 de lei
____________________________________________
Pinholes s-au format în 2011, iar albumul de debut Zmei a apărut în 2013. Piese precum Avem un loc sau Poza au adunat rapid susținători în circuitul de radio alternativ din țară. Până la sfârșitul anului, cu ajutor și suport din partea unei echipe de management profestioniste și piese în heavy rotation pe Radio Guerrilla, potențialul trupei a început să fie recunoscut prin două premii oferite de revista Sunete și de site-ul Metalhead (Best Alternative Newcomer – Metalhead Awards ediția 2013).
____________________________________________
Începând cu 2014, Pinholes au devenit o constantă în circuitul pub-urilor și locațiilor din țară, pregătind în același timp cel de-al doilea album. La începutul lui 2015 a fost lansat Era Pietrelor Neșlefuite, titlul fiind inspirat de către poezia „La Lecție” a poetului Marin Sorescu. Al doilea album a adus un sunet mai experimental comparat cu Zmei, simțindu-se influențele post-rock, art-rock sau shoegaze pe piese precum Balada Împăratului Ros sau Hena.
Pinholes și-au creat o bază de fani atrasă de izul melodramatic al rockului alternativ. Păstrând constantă ideea de a lansa un nou material odată la doi ani, 2017 aduce pentru Pinholes 2 EP-uri: Sputnik și 3 moduri de omorât timpul (live în studio), dar și planuri pentru un album full length. Acest album, al treilea material complet de studio al trupei, a fost lansat în mai 2019 sub titlul Dorumetru și a adus și o colaborare în premieră cu cunoscuta artistă Ada Milea pe Dispozitiv/Aparat de măsurat dorul, una din piesele lansate ca single
 
Pepiniera este o serie de concerte care își propune să susțină trupele tinere, la început de drum, dar care promit prin calitatea muzicii și a fan-base-ului local.
Ne vedem în curând!