Premieră! ALEKO | 30 Mai

Premieră! ALEKO | 30 Mai

100–250 lei
Adaugă în favorite

Important!

*Accesul în sală este permis până la ora de începere a reprezentaţiei. După această oră accesul se face doar la pauză sau în cazul în care sunt locuri libere la balcon. *În timpul spectacolului, este interzisă folosirea telefoanelor mobile, a aparatelor fotografiat, sau a celor de înregistrare audio/video. *Pentru asigurarea confortului spectatorilor din sala de spectacole, nu este permis accesul copiilor sub vârsta de 7 ani la reprezentaţiile TNOB.

 

30 mai, ora 18:00 vă invităm la „ALEKO” -Premiera operei într-un act de Serghei Rahmaninov               

Spectacol realizat în colaborare cu Academia de Muzica Teatru și Arte Plastice                                                                                         

 

Dirijor Igor Znatokov

 

 În rolurile principale:

Aleko-Gheorghe SEVERIN

 

Țigan tânăr-Radu CHIOCHIU

 

Bătrânul-Mihai MIHAESCU (invitat)

 

Zemfira-Anastasia SLOBODEANIUC (invitat)

 

Țiganca bătrână-Diana LISENCO (invitat)

 

Conducător artistic-Eleonora Constantinov, Artist al Poporului

Regizor-Serghei Pilipețchi

Scenografia-Iurie Matei, Artist al Poporului

Costume-Alina Rotaru

Prim maestru de cor -Oleg Constantinov, Artist al Poporului

Coregrafia-Ștefan Isac             

 

Durata spectacolului: O oră și 30 min (fără pauză)

Opera se prezintă în limba rusă

 

Povestea operei „Aleko” este inspirată din poemul „Țiganii” de Alexander Pușkin. Această operă tragică abordează teme precum dragostea, gelozia și răzbunarea, fiind învăluită într-o atmosferă vibrantă, plină de emoții intense. În centrul acțiunii se află Aleko, un tânăr aristocrat rus care, deziluzionat de societatea mondenă și moralitatea ei precară, decide să renunțe la lumea sa și să trăiască printre țigani. Aici, el se îndrăgostește de frumoasa Zemfira, o tânără țigancă, și găsește fericirea alături de ea. Cu toate acestea, fericirea lor este umbrită de apariția unui rival, Tânărul Țigan, care cucerește inima Zemfirei. Cuprins de gelozie și furie, Aleko ajunge la un punct de cotitură atunci când descoperă trădarea iubitei sale. Într-o scenă plină de dramatism, Aleko își ucide rivalul și pe Zemfira, sub privirile dezaprobatoare ale celorlalți membri ai comunității țigănești. Opera se încheie cu Aleko rămas singur și disperat, confruntându-se cu consecințele acțiunilor sale și cu durerea sa profundă.

„Aleko” este o poveste despre pasiuni distructive, pierdere și auto-reflecție, care explorează conflictele interioare și exterioare ale personajelor într-un mod captivant și profund emoționant. 

 

 
 

 Evenimente similare