PRUT FEST

2 April 2016
Saturday, 18:00
Hala Moldova Film
250 lei
Adaugă în favorite

prut fest

 

Subcarpați, Alternosfera și Domino, la prima ediție PRUT Fest din Chișinău


   Pe 2 aprilie, la Hala 2 Moldova Film, va avea loc prima ediție PRUT Fest. În premieră la Chișinău, Subcarpați va evolua Live în formulă extinsă, cu 5 soliști vocali, DJ, VJ, chitară, acordeon, vioară și percuție. Pe aceeași scenă, Alternosfera revine cu un show inedit cu care și-a obișnuit deja fanii. În cadrul aceluiași eveniment, va evolua și trupa Domino din Sibiu, pentru prima dată la Chișinău.

 


   Subcarpaţi este un proiect născut pe 1 decembrie 2010, odată cu lansarea primului album ce îi poartă numele. Este un mix exploziv de vechi și nou, cu un stil unic ce combină melancolia folclorului românesc, identitatea națională și sunetul instrumentelor tradiționale, combinându-le cu trip-hop, dubstep sau hip-hop. Altfel spus, “Folclor într-o lumină modernă”. În cadrul PRUT Fest, Subcarpați va cânta pentru prima dată la Chișinău în formula Live extinsă, cu DJ, VJ, chitară, acordeon, vioară și percuție, iar la voce – MC Bean, AFO, Vali Umbră, Mădălina Pavăl și Mara. "Era și păcat să nu instrumentalizăm piesele Subcarpați. Muzica noastră e samplată din orchestre și din instrumente. Se potrivește, chiar dacă avem un drive electro, greu de redat cu instrumente live”, explică MC Bean.

Site oficial: www.subcarpati.com
Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/subcarpati
Canal Youtube: https://www.youtube.com/blanoz

 
   Alternosfera este o formaţie de Rock alternativ, înfiinţată în decembrie 1998 la Chişinău. De-a lungul timpului, trupa a susţinut sute de concerte în România şi Republica Moldova, lansând cinci albume şi un EP. În luna octombrie a anului trecut, Alternosfera a lansat albumul “Haosoleum”, ultima parte a tripticului “Epizodia”, printr-un concert inedit la Hala 2 Moldova Film, Chișinău. De asemenea, trupa a primit, pentru al treilea an consecutiv, titlul “Best Romanian Alternative Rock Band 2015”, în urma unui concurs anual organizat de Metalhead.ro. De asemenea, în cadrul aceluiași concurs, “Haosoleum” a fost desemnat “Best Romanian Alternative Album 2015”.

Site oficial: www.alternosfera.com
Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Alternosfera
Canal Youtube: https://www.youtube.com/AlternosferaOfficial

 

 


   Domino este o trupă din Sibiu ce devine din ce în ce mai populară datorită unicităţii sale. Din 2013 şi până în prezent DOMINO a reuşit să urce pe scena celor mai mari festivaluri muzicale din România şi să reprezinte cultura românească în afara ţării. Este prima trupă de rock - ţambal din România şi interpretează folclor în manieră rock sau hituri ale anilor ’70, ’80 cu elemente folclorice.

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/DOMINO.SIBIU
Canal Youtube: http://bit.ly/1T4dl7H

 

 

   Lineup-ul PRUT Fest, eveniment ce va avea loc pe 2 aprilie la Hala 2 Moldova Film, este completat cu o nouă trupă. În deschiderea concertului susținut de Subcarpați, Alternosfera și Domino, vor cânta tinerii de la The Wax Road, din Ungheni.

 

 

   The Wax Road este o trupă ce a luat naștere în 2013 și după doar 3 zile de repetiții, a evoluat pentru prima dată, la un concurs din Chișinău, unde au ocupat primul loc. Această performanță a constituit un impuls puternic pentru tinerii artiști, debutând în scurt timp cu primele piese în cadrul unor mici concerte locale.

 

Pasionați de muzica anilor ‘60-’70, și anume Led Zeppelin, Jimi Hendrix Experience, Pink Floyd, Guns'n Roses, anul acesta vor lansa primul album, ce va conține 10 piese în stil Blues-Rock, Hard-Rock și Rock'n Roll.

http://thewaxroad.com
https://www.facebook.com/thewaxroad
https://www.youtube.com/c/thewaxroad

 

   Evenimentul este organizat de către Centrul pentru Integrare și Dezvoltare PRUT, cu sprijinul Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, cu ocazia aniversării a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara.

 

 


Despre bilete:

150 lei – primele 200 (Early Bird)
200 lei – până pe 30 martie (Presale)
250 lei – 31 martie – 2 aprilie și la intrare

 

Eveniment pe FACEBOOK>>>


Powered by Cool Radio.

Organizator: Centrul pentru Integrare și Dezvoltare PRUT

www.prut.info

Accesul publicului se va face începând cu ora 18.00