RiverFest - Iubeste-ti riul

8 October 2016
Saturday, 12:00
Gradina Botanica
100 lei
Adaugă în favorite

 Riverfest - Iubeste-ti riul

RiverFest „Iubește-ți rîul!” - cel mai TARE festival al apelor din Moldova

 
Pe 8 octombrie Grădina Botanică își va deschide larg porțile pentru toți iubitorii de muzică bună, mâncăruri gustoase și sănătoase, iarmaroc cu obiecte care îți face casa mai frumoasă și cel de alături mai zâmbăreț.
 
Pe 8 octombrie la Grădina Botanică, vom cânta și vom dansa pentru APĂ, ca să-i aducem mulțumire pentru faptul că există, pentru faptul că datorită ei existăm și noi.
 
Peste 5000 mii de oameni de toate vârstele, culorile, înălțimile și limbile vorbite sunt așteptați la cea de-a treia ediție a Festivalului!
 
Festivalul dedicat râurilor din țară anunță un bogat program cultural, dar și informațional. Pentru a promova obiceiurile și tradițiile populare, care izvorăsc și se inspiră din Natură, pe scena festivalului, pe lângă colectivele artistice din diferite colțuri ale țării, vor evolua și artiști naționali dragi nouă tuturor.
 
Alături de artiștii autohtoni, de pe scena festivalului vor încinge atmosfera cu binecunoscutul hit Castle in the Snow, trupa elvețiană - KADEBOSTANY, care vin pentru prima oară în Moldova, special pentru RiverFest 2016.
 
 
Pe lângă muzica bună, vom putea dansa, cânta împreună cu artiștii dragi, sau pur și simplu, asculta muzică cu savurând mâncăruri sănătoase și respirând aerul curat al Grădinii Botanice.
 
Un accesoriu important este voia bună, zâmbetul și păturica!
 
Pentru cei mai curioși, vor fi ateliere, unde la oameni cunoscători, veți putea testa apa de la izvorul sau fântâna de lângă casă și veți afla ce apă este bine de băut pentru a fi sănătoși, energici și veseli. Iar cei mai interesați vor putea discuta și cu Viceministrul Mediului despre cum să facem ca în Moldova să avem ape curate, păduri multe și fără gunoaie, orașe și sate amenajate și sp ne fie confortabil de trăit. În ateliere, veți afla de la partenerii noștri, unde și cum putem să ne debarasăm de lucrurile vechi și defecte pentru a fi date la reciclare și nu aruncate prin râuri, râpi, dealuri sau păduri, lucruri care ne deranjează și ne ocupă deja de mulți ani inutil spațiul în casă. Într-un alt atelier, cei care au curți sau spații verzi prin apropiere vor putea afla curiozități cum să-și amenajeze spațiul în mod natural prietenos pentru mediu, dar și pentru noi, așa ca să ne încânte sufletul aflându-ne în acel loc special, al nostru.
 
Și copiii vor avea parte de distracție la RiverFest, confecționând jucării din lut polimeric, zburdând pe terenul de joacă amenajat cu scrâncioburi, batute și pictându-și fața cu personajele îndrăgite din desene animate.
 
Copiii cu vîrsta pînă la 10 ani au acces gratuit la eveniment.
 
Eveniment organizat de Centrul Național de Mediu și susținut de Ambasada SUA la Chișinău.
 
 
Prețul biletului:
 
13 septembrie – 25 septembrie: 80 lei
 
26 septembrie – 8 octombrie: 100 lei
 
Pentru mai multe informații accesați www.environment.md