Veghe

10 martie 2016
Joi, 18:30
Teatrul National Eugene Ionesco
100 lei
Adaugă în favorite

 veghe

 

de Morris Panych

 

Scenografia şi costumele: Slava Sambriş

 

Distribuţia:
Kemp: Emilian Creţu
Grace: Irena Boclincă

 

Coloana sonoră: Alexandru Tîrşu

 

,,Dedic piesa tuturor celor care au murit si care nu au avut de-a face cu moartea" (Morris Panych) Comedia neagră ,,Veghe" este un spectacol de Slava Sambriş şi se joacă cu publicul pe scenă. Vă aşteptăm la #teatru!

 

În 1995, „Vigil”, titlul original al piesei spectacolului ”VEGHE”a avut premiera la Belfry Theatre în Victoria, câştigândVancouver’s Jessie Award pentru cea mai bunăpiesă. „Vigil”a fost jucată în mai bine de treizeci de teatre din Canada şi Statele Unite.
 

În 2002 “Auntie and Me”’ a fost jucatăla Edinburgh Festival, iar in ianuarie 2003 a fost prezentatăla Wyndham’s Theatre, London’s West End cu Alan Davies în rolul lui Kemp şi Margaret Tyzack în rolul lui Grace.

 

Panych s-a născut în 1952 în Calgary şi a crescut în Edmonton, Alberta. A absolvit Northern Alberta Institute of Technology (Institutul de Tehnologie Alberta de Nord) specializându-se în artele Radio şi TV. Apoi a studiat Scrierea creativăla University of British Columbia (BFA, 1977) şi Teatru la Scoala de Actorie din Londra. El lucreazămai mult în Toronto şi Vancouver. Prima piesăscrisăde acesta se numeşte „Ultima strigare – Un cabinet postnuclear”,piesa care a avut premiera la Tamahnous Theatre în Vancouver, în 1982.

 

Morris Panych: „Dedic piesa tuturor celor care au murit si care nu au avut de-a face cu moartea”.