„Vreau să știți despre mine”, 40 min, performance

11 September
Sunday, 19:00
Teatrul Național "Eugene Ionesco"
100200 lei
Adaugă în favorite

Ideea și conceptul: Alexandra Soșnikova și Serghei Golovnea
ArtStudio21, Moldova

Participanți: Nadejda Izosimova, Valerii Hiora, Irina Pavlovskaia, Tatiana Popescu, Tara Țurcanu (Tara Diamondbreath), Daniil Denisenko, Olga Braga, Evgheni Nedbailo, Alexandra Soșnikova, SergheiGolovnea.

Oare ce ne-am dori mai mult – ca alții să știe ceva despre noi sau să nu știe despre noi,ceva anume? Uneori e important ca pur și simplu să ne asculte cineva… Să ne audă.

Povestind despre noi înșine, pe de o parte, devenim mai vulnerabili; pe de altă parte, deschidem un spațiu pentru dialog, pentru sinceritate și afecțiune pur umană, în care ne cunoaștem unul pe altul și ne permitem să ne auzim pe noi înșine. Performance-ul e construit pe o structură predeterminată de „istorii mici”, în interiorul căreia va dansa improvizația.

Despre Autori:

Alexandra Soshnikova și Sergey Golovnya au început să colaboreze în 1997 în grupul de dans contemporan al lui Anjelika Donyi „Voci” și lucrează ca un duo din 2000. De atunci au dansat și au improvizat, au predat dans pentru diferite grupe de vârstă, au compus și au interpretat împreună piese de dans. Ei participă frecvent la proiecte și spectacole internaționale în calitate de dansatori, coregrafi și, de asemenea, organizatori. Au avut prezentări și workshop-uri în Moldova, Ucraina, Bielorusia, Bulgaria, Israel, Estonia, Rusia, Letonia, Franța, Italia, Grecia, Georgia, Polonia, Ungaria, România, Irlanda de Nord. Până în prezent, au organizat 13 festivaluri internaționale în care au adus talente internaționale la Chișinău.

Olga Labovkina este coregrafa, dansatoare și regizoare originara din Belorusia. In 2017 a luat premiul pentru cel mai bun coregraf în cadrul festivalului Context Diana Vishneva, iar lucrările sale au fost prezentate pe scenele din Berlin, Suedia,w Cehia, Elvetia și Olanda. În anul 2022 vine pentru prima data în Republica Moldova sa isi prezinte o piesa solo dar și producția sa în calitate de coregraf.