2 Cellos

2 Cellos

15 июль 2021
Четверг 20:30
Artcor
70 лей
Добавить в избранные

Radu Croitoru și Constantin Borodin te invită la un recital magic de violoncel, considerat pe bună dreptate instrumentul cel mai apropiat de vocea umană.
 
Radu Croitoru a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, clasa maestrului Marin Cazacu și în prezent este membru al ansamblului „Violoncelissimo”, a Orchestrei Române de Tineret și al Filarmonicii din Brașov. Publicul larg îl cunoaște pe Radu mai ales ca fondator al proiectului „VlogONcello”, care a venit din dorința de a porni la drum cu violoncelul său și a descoperi lumea din prisma pasiunii sale pentru muzică.

Constantin Borodin a absolvit cu succes studiile de Licență și Masteratul la Universitatea Națională de Muzică București la clasa maestrului Marin Cazacu.  A beneficiat de 2 burse Erasmus ce i-au permis să-și aprofundeze studiile muzicale: prima la Conservatorul Regal din Ghent, iar a doua la Universitatea de Arte din Berlin. Colaboreazaă cu orchestrele filarmonicilor din Berlin, Hamburg, Kassel, Aix-en-Provence, Dobbiaco, Viena, Milano, Salzburg, Linz, Timișoara și a susținut recitale în cele mai mari orașe europene.
 
Soliștii vor fi susținuți de formula camerală a orchestrei formată din:
Vioară: Grațiela Aranyosi (România), Inga Godea (Timișoara), Ioana Maria Tudor (România), Lia Rusu (Milan), Dominic Druțac (Londra), Victoria Popa (București)
Violă: Daniel Vots (România), Teodor Dîrțu (Londra)
Violoncel: Siluana Fitocarev
Contrabas: Andrei Ghilea (România)
Clavecin: Corina Lupașco (Moscova)
 
Repertoriu:
J. S. Bach - Suite              
Lee - Duo nr. 2 op.36      
Barriere - Sonata for 2 cellos in G major                
Elgar - Salut d’Amour
Piazzolla -  Libertango
Tchaikovsky - Andante cantabile
Vivaldi - Concerto for 2 cellos, strings and basso continuo

Parteneri generali: Fundația Est-Europeană, Ambasada Suediei la Chișinău, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
 
Parteneri strategici: Kaufland Moldova, Premier Energy, Institutul Cultural Român la Chișinău.
 
Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, în cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova.
 
Proiectul face parte din cadrul programului de granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.
 
Gazda evenimentului: Artcor