Consolidarea Situațiilor Financiare în baza unui studiu de caz convențional

Consolidarea Situațiilor Financiare în baza unui studiu de caz convențional

8 май
Среда 10:00
Str. Albișoara 42/1, Keystone
2550 лей
Добавить в избранные

Sunteți o entitate care formează un grup și aveți cel puțin o companie în care dețineți o cotă de control de peste 50% în capitalul social?

Per total compania dumneavoastră împreună cu companiile-fiice depășiți cel puțin 2 criterii dintre care: active totale 80.3 mil lei, cifra de afaceri 160.6 mil lei și numărul mediu al salariaților 50?

Doriți să cunoașteți modalitatea și algoritmul formării situațiilor financiare ale grupului: bilanț contabil, situație de profit și pierdere, situația capitalului propriu, note explicative la situații financiare etc.?

Aveți neclarități aferent consolidării situațiilor financiare conform Standardelor naționale de contabilitate sau internaționale de raportare financiară?

 

În acest scop, pentru a elucida pe deplin întrebările enunțate mai sus și a primi informații detaliate privind Modul de întocmire a situațiilor financiare consolidate în baza unui studiu de caz convențional, te invităm pe data de 08 mai la trainingul nostru bazat pe exemple concrete și aplicare practică.

 

PROGRAM:

1. Reglementarea întocmirii situațiilor financiare consolidate în standardele internaționale și naționale de contabilitate

IAS/IFRS,  ce reglementează întocmirea situațiilor financiare consolidate la nivel internațional, legislația în vigoare și documentele normative, ce vizează întocmirea situațiilor financiare consolidate la nivel național.

2. Principiile consolidării situațiilor financiare

Principiile de bază și regulile consolidării.

3. Întocmirea bilanțului consolidat

Generalități, etape de consolidare, specificul consolidării entității-fiice din străinătate, reflectarea fondului comercial pozitiv și negativ. Consolidarea capitalului, în cazul deținerii de către entitatea mamă a 100% în capitalul entității fiice. Consolidarea capitalului, în cazul deținerii de către entitatea mamă sub 100% în capitalul entității fiice la valoarea contabilă. Consolidarea la data raportării care este ulterioară datei obținerii controlului asupra entității – fiica. Excluderea reciprocă a tranzacțiilor/operațiunilor dintre entitățile grupului.

4. Consolidarea situației de profit și pierdere

Etapele de consolidare, conversia elementelor individuale ale entității fiice din străinătate în monedă națională, eliminarea profiturilor și pierderilor nerealizate de la achizițiile de active între entitățile grupului, care la data raportării sunt incluse în valoarea contabilă a activelor, calcularea sumei decontate și a pierderilor din depreciere a fondului comercial.

5. Reflectarea în situațiile financiare consolidate a dividendelor

Reflectarea dividendelor în situațiile financiare consolidate, achitate de către entitatea fiică entității mame, ce deține 100% din acțiuni în entitatea fiică. Reflectarea în situațiile financiare a dividendelor, achitate de către entitatea fiică entității mame, precum și anunțarea dividendelor în cazul existenței cotei minoritate în capitalul entității fiice. Reflectarea în situațiile consolidate a dividendelor anunțate de către entitatea mamă și/sau entitatea fiică, ce dețin cota minoritară. Reflectarea în situațiile consolidate a dividendelor, achitate din profitul entității fiice până la data de procurare.

6. Situația consolidată a modificărilor capitalului propriu

Generalități, etapele de consolidare, conversia indicatorilor din situațiile modificărilor capitalului propriu individuale ale entităților – fiice din străinătate în monedă națională.

7. Situația consolidate a fluxurilor de numerar

Generalități, etapele de consolidare, conversia indicatorilor din situațiile fluxurilor de numerar individuale ale entităților – fiice din străinătate în monedă națională. determinarea fluxurilor de numerar din obținerea/pierderea controlului asupra entităților-fiice și din modificări ale participațiilor care nu conduc la pierderea controlului.

8. Evidența și reflectarea investițiilor în entitățile asociate

Metoda punerii în echivalență. Procedurile și etapele consolidării situațiilor financiare a investitorului și a entității asociate. Prezentarea informației.

9. Evidența și reflectarea investițiilor în entitățile controlate în comun

Forme de activități de antreprenoriat în comun. Metoda consolidării proporționale. Procedurile și etapele consolidării situațiilor financiare a participantului în cadrul entității cu control comun și entității comune. Prezentarea informației.

10. Nota explicativă la situațiile financiare consolidate

 

FORMATOR:

Georgeta Covaliov – Consultant, expert, formator și autor la multiple  instruiri organizate de diverse centre de instruire din R.M. și de peste hotare.  Deținătoare al multiplelor certificări internaționale, peste 25 ani experienţă în domeniul financiar, contabil, managerial și fiscal.


DETALII:

Când: 08 mai 2024, ora: 10:00 - 17:00

Locația: str. Albișoara 42/1, Keystone

 

INVESTIȚIE:

2 550 MDL până la data de 01 mai 2024

3 060 MDL de la data de 02 mai 2024

 

 INVESTIȚIA INCLUDE:

- 7 ore academice de curs;

- Materialele de lucru

- Consultația formatorului

- Certificat de participare

 

 

P.S. Dacă cunoști pe cineva interesat de acest subiect, nu ezita să partajezi acest e-mail cu ei. Oportunitatea de a învăța și de a crește este pentru fiecare!

 

                         VIOSER- Misiuni îndeplinite la SUPERLATIV

                               Succesul nostru este succesul vostru!!!