FRUMOASA DIN PĂDUREA ADORMITĂ

FRUMOASA DIN PĂDUREA ADORMITĂ

100–300 лей
Добавить в избранные
3 decembrie, Duminica,ora 17-00
FRUMOASA DIN PĂDUREA ADORMITĂ
balet în trei acte, Piotr Ceaikovski
 
 
Dirijor: Svetlana POPOV, Artist al Poporului
Conducător Artistic al trupei de balet: Anastasia HOMIŢCAIA, Artist al Poporului
 
Libretul:    Ivan Vsevolojski şi Marius Petipa
După povestea lui Charles Perrault
Coregrafia:     Marius Petipa
Redacţia:     Constantin Sergheev (Sankt Petersburg)
Scenografia:    Veaceslav Ocunev
Pictor de costume:    Irina Press, Maestru în Artă 
 
Mediatori de balet:    Anastasia Homiţcaia,  Artist al Poporului
                                 Liudmila Cerececea, Om emerit
                                 Igor Gherciu, Cristina Rusu
 
Interpretează: Soliștii,Trupa de balet și Orchestra TNOB Maria Bieșu” 
 
 
Baletul în trei acte de Piotr Ceaikovski este o călătorie emoționantă prin universul artistic, o simfonie a trăirilor umane transmise prin mișcările grațioase ale dansatorilor și notele muzicale care pătrund sufletele privitorilor. Este o experiență ce nu trebuie ratată pentru cei care doresc să se lase purtați de farmecul inegalabil al acestei opere clasice.
 
Baletul a adus inovații semnificative în lumea coregrafiei, sub îndrumarea meticuloasă a lui Petipa. Coregrafia sa a redefinit standardele eleganței și a introdus tehnici noi, influențând în mod semnificativ dezvoltarea baletului clasic.
Colaborarea dintre Ceaikovski și Petipa a dus la o simbioză perfectă între muzică și mișcare scenică. Compozitorul a creat o coloană sonoră care nu doar acompaniază, ci povestește în sine, subliniind fiecare emoție și narațiune a baletului.
Povestea baletului în trei acte traversează granițele timpului și spațiului, tratând teme precum iubirea, rivalitatea și triumful. Aceste elemente, împreună cu execuția artistică impresionantă, fac ca acest balet să fie accesibil și captivant pentru publicul de pretutindeni, în toate epocile.
Astfel, baletul lui Ceaikovski nu este doar o operă artistică, ci un monument al culturii și expresiei umane. Cu fiecare reprezentație, el continuă să încânte și să inspire, demonstrând că frumusețea artei transcende timpul și spațiul, iar creația unui geniu rămâne veșnică în inimile celor ce o privesc.