Gala de Operă

Gala de Operă

24 сентябрь 2023
Воскресенье 17:00
Национальный Театр Оперы и Балета "Maria Biesu"
100–400 лей
Добавить в избранные

 

 

Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieşu",

ediția a 31-a,

7- 24 septembrie 2023

24 septembrie                   

Duminică, ora 17.00             

 

CONCERT DE GALĂ închiderea festivalului                     

 

Dirijor – Dumitru Cîrciumaru

 

 Invitați speciali:

Mariana Bulicanu, Maestru în Artă

Andrei Fermeșanu, România

 

Soliști:

Tatiana Busuioc, Artist al Poporului

Petru Racovita, Artist al Poporului

Rodica Picireanu, Maestru în Artă

Simone Frediani

Lilia Solomei, Artist al Poporului

Valeriu Cojocaru, Artist al Poporului

Ana Cernicova

Dumitru Mitu, Artist Emerit

Anastasia Guranda

Igor Turcanu, Maestru în Artă

Cristina Goncearova

Vitali Maciunschi, Artist Emerit

Alexandra Procopovici

Viktar Navitski

Marina Dobrescu

Gheorghe Severin

Diana Turturica

Radu Chiochiu

 

 

Regizor – Rodica Picireanu, Mestru în Artă

Scenografia – Iurie Matei, Artist al Poporului                                                                      

Prim Maestru de cor - Oleg Constantinov, Artist al Poporului                                                             

Prima vioară – Olga Vlaicu, Maestru în Artă

 

 

Vă invităm la o sărbătoare al rafinamentului artistic, Gala de Operă și Balet, concert prezentat în cadrul celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu" - un eveniment grandios ce va încheia într-un mod fastuos această remarcabilă ediție a festivalului.

 

Într-o atmosferă în care muzica se împletește armonios, vă așteptăm să vă alăturați unei experiențe memorabile. Această gală nu reprezintă doar un spectacol, ci și o călătorie prin cele mai adânci și nobile sentimente umane, transmise cu măiestrie prin arii celebre de operă și dansuri grațioase de balet și creații celebre din repertoriul universal liric.

 

Gala de operă și Balet va culmina cu o strălucire aparte, aducând nu doar sărbătoarea artei, ci și un moment special de încheiere a Festivalului Internațional "Maria Bieșu". În acest decor magnific, ne vom bucura de prestația artiștilor excepționali, soliști de operă și balet, nume sonore în plan internațional. Orchestra, Corul și Trupa de balet al Teatrului Național de Operă și Balet "Maria Bieșu" vor stârni adânci emoții în inimile voastre.

 

Dirijorul Dumitru Cârciumaru, invitat de seamă al Festivalului, compatriotul nostru deja cunoscut la nivel internațional, va conduce acest concert plin de măreție. Prin bagheta sa fermecată, ne va purta într-o călătorie captivantă prin lumea extraordinară a operei și baletului, unde sunetele și mișcările se vor contopi într-o armonie desăvârșită.

Soliștii de operă celebra soprană Mariana Bulicanu, un nume cunoscut pe întreg mapamondul pentru vocea sa diafană și interpretările sale adânc emoționale, și tenorul român Andrei Fermeșanu, un tenor cu o impresionantă prezență scenică, ne vor purta într-o călătorie prin arii celebre și pasaje încântătoare.

 

Vă așteptăm cu brațele deschise să vă alăturați acestei serii magice!

 

 

Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu” aflat la cea de-a 31-a ediție, continuă să marcheze o tradiție culturală impresionantă în inima Republicii Moldova. Acest eveniment deosebit a evoluat într-o emblemă a culturii naționale și a câștigat prestigiu și recunoaștere la nivel internațional, aducând în prim-plan artiști de operă și balet de un înalt calibru.

 

Festivalul „Maria Bieșu” se numără printre cele mai longevive manifestări culturale din țară. De la prima ediție și până în prezent, acest festival a reușit să atragă atenția publicului cu o selecție impresionantă de talente internaționale, consolidându-și reputația ca promotor de seamă al artei lirice și a baletului.

Considerat drept o autentică carte de vizită a culturii naționale, festivalul s-a impus ca o marcă de excelență în Republica Moldova. Prin strălucirea prestațiilor artiștilor de operă și balet, a orchestrei, corului, trupei de balet și întregului colectiv al Teatrului Național de Operă și Balet Maria Bieșu, festivalul aduce în prim-plan nu doar talentul, ci și pasiunea și devotamentul în fața artei.

Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu” rămâne un pilon esențial al culturii naționale moldovenești. Fiecare ediție aduce o nouă rază de lumină asupra talentelor excepționale și contribuie la consolidarea reputației teatrului și a țării în lumea artei lirice și a baletului. 

 

Important!

 

Stimați spectatori,

 

Vă rugăm cu respect să acordați atenție orei de începere a spectacolului, pentru a evita disconfortul cauzat de întârzieri în sala de spectacol. Cei care, totuși, ajung după începerea spectacolului, vor fi amabil rugați să ocupe locurile disponibile la balcon până în momentul pauzei.

Prin achiziționarea biletului, vă solicităm să fiți de acord și să respectați următoarele indicații. Posibilitatea de a schimba sau returna biletul este valabilă în următoarele circumstanțe: amânarea sau anularea spectacolului, informații eronate furnizate publicului pe site-ul oficial sau pe pagina noastră de Facebook, TNOB.

Vă informăm că neprezentarea la ora menționată pe bilet nu conferă dreptul la restituirea costului biletului sau la utilizarea acestuia în cadrul unei viitoare reprezentații.

Până la ora de începere a spectacolului, puteți accesa sala. După acest moment, intrarea va fi permisă doar în timpul pauzei sau în cazul în care există locuri disponibile la balcon.

În timpul desfășurării spectacolului, vă rugăm să respectați normele și regulamentul TNOB „Maria Bieșu”: nu utilizați telefoanele mobile, aparatele foto sau dispozitivele de înregistrare audio/video.

Pentru a asigura confortul celor prezenți în sala de spectacole, vă aducem la cunoștință că accesul copiilor cu vârsta sub 7 ani nu este permis la reprezentațiile TNOB.

Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru respectarea acestor reguli, care contribuie la buna desfășurare a experienței noastre artistice.