HOȚUL de Dario FO

HOȚUL de Dario FO

80–200 лей
Добавить в избранные

PREMIERA 06.11.2015

Un hoț intră noaptea într-un apartament bogat. El este atât de sigur că proprietarii și-au părăsit cuibușorul pentru mult timp, încât operează printre obiectele de lux aflate în locuință fără grabă, foarte lejer, reușind chiar, pe parcurs, să se certe cu soția sa la telefon. Locuința pe care și-a propus să o prade el o numește, cu nonșalanță și umor, "locul său de muncă". Însă iată că proprietarii apartamentului, ambii implicați în relații de amor extraconjugale, intenționează să folosească în noaptea respectivă, în secret unul față de altul, acest cuibușor de nebunii rămas gol, pentru întâlnirile lor amoroase. 

Astfel, continuând tradiția  spectacolelor de teatru gen Incantesimo sau Pasiuni în stil italian, autorii spectacolului invită spectatorii să devină martorii și complicii celor mai incredibile situații. Acțiunea precipitată, intriga surprinzătoare, umorul spumos, ce se degajă din replicile personajelor, foarte vii și bine individualizate, le permit actorilor să joace cu cea mai mare poftă, să improvizeze, să-și demonstreze din plin măiestria, iar publicului - să se distreze la maxim! 

Așa a fost să se întâmple că doi cunoscuți regizori basarabeni, Sandu Cozub și Emil Gaju, și-au manifestat cam în aceeași perioadă dorința de a pune în scenă la Satiricus două spectacole după piese italiene. Mai mult decât atât, aceste lucrări erau semnate de membrii unui celebru cuplu conjugal – și teatral! – laureatul Premiului Nobel pentru Literatură, Dario Fo și populara actriță și scriitoare, Franca Rame. Astfel, cele două premiere s-au produs la un interval de doar o săptămână: Amor în stil italian – pe 29 octombrie și Hoțul – pe 6 noiembrie 2015. Pasiunea arzătoare și spiritul libertin, propriu spumoaselor comedii italiene, sunt la cea mai înaltă cotă în această farsă, ghinioniștii ei eroi nimerind în cele mai imprevizibile și riscante situații. Spre onoarea lor, însă, ei se descurcă foarte bine în toate împrejurările, nu-și pierd prezența de spirit nici umorul. Hohotele de râs și aplauzele la scena deschisă însoțesc pe tot parcursul spectacolului replicile și faptele eroilor buclucași.Așadar, un hoț intră noaptea într-un apartament bogat. El este atât de sigur că proprietarii și-au părăsit cuibușorul pentru mult timp, încât operează printre obiectele de lux aflate în locuință fără grabă, foarte lejer, reușind chiar, pe parcurs, să se certe cu soția sa la telefon. Locuința pe care și-a propus să o prade el o numește, cu nonșalanță și umor, „locul  său de muncă”. Însă iată că proprietarii apartamentului, ambii implicați în relații de amor extraconjugale, intenționează să folosească în noaptea respectivă, în secret unul față de altul, acest cuibușor de nebunii rămas gol, pentru întâlnirile lor amoroase. Astfel, continuând tradiția spectacolelor de teatru gen Incantesimo sau Pasiuni în stil italian, autorii spectacolului invită spectatorii să devină martorii și complicii celor mai incredibile situații.

Acțiunea precipitată, intriga surprinzătoare, umorul spumos ce se degajă din replicile personajelor, foarte vii și bine individualizate, le permit actorilor să joace cu cea mai mare poftă, să improvizeze, să-și etaleze dexteritățile artistice la nivel maxim. Spectacolul are o distribuție de zile mari: Arcadie Răcilă (Hoţul), Natalia Caraman (Soţia hoţului), Vasile Cașu (Bărbatul), Irina Rusu (Femeia), Lilia Cazacu (Ana), Igor Mitreanu (Antonio), Tudor Carapascal (Hoţul al doilea). Decorul, semnat de Iurie Matei, artist al poporului, este adecvat epocii și țării reflectate, sobru și, totodată, funcțional, permițându-le actorilor să se simtă în largul lor. În același spirit sunt executate și costumele (Ecaterina Mihalache). Regizorul Sandu Cozub a conceput și structurat toate componentele spectacolului de o asemenea manieră încât nimic să nu distragă atenția spectatorului de la acțiunea scenică, de la intriga luxuriantă, impregnată cu tot felul de confuzii, care de care mai imprevizibile, astfel conferindu-i un plus de efervescență și suspans noii realizări scenice, de o certă valoare artistică.

Echipa de creație:

Regia artistică: Sandu COZUB
Decorul: Iurie MATEI
Asistent regie: Arcadie RĂCILĂ
Costumele: Ecaterina SALIMOVA
Selecția muzicală: Alexandru TÎRȘU
 

Distribuția:

Hoţul: Arcadie Răcilă
Soţia hoţului: Natalia Caraman, Elena Oleinic
Bărbatul: Vasile CAȘU
Femeia Irina Rusu
Ana Lilia Cazacu
Antonio Igor Mitreanu, Ion Grosu