MozART GROUP

MozART GROUP

30 май 2023
Вторник 20:00
Национальный Театр "Eugene Ionesco"
150–300 лей
Добавить в избранные

MozART GROUP

Classical Therapy

Polonia

 

Un nou spectacol al Grupului MozART care, timp de peste 25 de ani, a emoționat publicul din mai mult de 50 de țări pe cele mai importante scene ale lumii. Un spectacol care oferă o perspectivă asupra memorabilului an 2020 cu toate fațetele sale. Bazat pe o poveste reală.

Orașe, aeroporturi, teatre, săli de concerte goale – astfel arăta lumea în 2020. Ce ne-a ajutat în această perioadă dificilă? Alimentația sănătoasă, vitamina D3 și... râsul!

Terapie clasică este un spectacol care combină surprizele anului 2020, muzica clasică, umorul sublim, fracurile și abordarea respectuoasă a unui cvartet de coarde.

Care este definiția unei pauze creative? Se plictisesc muzicanții în perioada de izolare? Ce înseamnă distanța artistică? Cum sună tăcerea puternică? Poți auzi aplauze la un concert online? Ar trebui violonistul și vioara să păstreze distanța socială? La acestea și la multe alte întrebări ca răspunde spectacolul Terapia clasică – cea mai recentă producție a Grupului MozART.

  Lumea are nevoie de un vaccin care să ne țină în siguranță. Râsul va garanta sănătatea, deoarece mereu a fost cel mai bun medicament!

Distribuția:

Filip Jaslar, Michal Sikorski, Pawel Kowaluk, Boleslaw Blaszczyk, Jerzy Drozda (cello)

 

 

 

Festivalul Internațional al Artelor Scenice BITEI 2023, ediția a XIII-a

„Chișinău – locul ideal pentru întâlniri!”

 

26 mai – 4 iunie 2023

 

Festivalul Internațional al Artelor Scenice BITEI 2023, ediția a XIII-a (26 mai – 4 iunie 2023), este organizat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova, împreună cu Teatrul Național „Eugène Ionesco”, sub Înaltul Patronaj acordat de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și de Guvernul Republicii Moldova, cu sprijinul Primăriei Municipiului Chișinău.

În acest an, Festivalul BITEI se va desfășura sub genericul inspirat de piesa Omul cu valize a celebrului dramaturg de origine română Eugène Ionesco: „Chișinău – locul ideal pentru întâlniri!”.

Tradițional, programul festivalului cuprinde trei secțiuni: Teatru, Muzică și Dans. În cadrul acestor secțiuni se joacă spectacole de teatru dramatic, au loc reprezentații de dans modern, muzică și dans folcloric.

Programul ediției a XIII-a a Festivalului BITEI va include reprezentările a douăzeci  de companii de teatru, muzică și dans, cu spectacole în scenă și în plein-air, din China, Coreea de Sud, Georgia, Japonia, Italia, Polonia, România, Spania, Ucraina și Republica Moldova. Jocul scenic, măștile și costumele se vor regăsi nu doar în spațiile teatrelor, ci și în aer liber. Teatrul va coborî în stradă, venind mai aproape de public, valorificând bulevardele, parcurile sau piețele Chișinăului ca pe un spațiu al întâlnirii spectatorului cu arta, cu diverse perspective asupra lumii și asupra omului.

În cadrul Festivalului se vor desfășura ateliere artistice, dezbateri, paneluri și conferințe de presă cu participarea personalităților notorii din domeniul artelor scenice (regizori, critici de teatru, editori de publicații specializate), care vor fi găzduite de Teatrul Național „Eugène Ionesco”, Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Teatrul Fără Nume, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Directorul Festivalului BITEI este regizorul Petru Vutcărău, director general al Teatrului Național „Eugène Ionesco” din Chișinău. Festivalul BITEI are și un trofeu, numit „Ochiul de Aur”, reprezentând zeița artei scenice. Trofeul este înmânat teatrelor participante la Festival.

Festivalul Internațional de Teatru BITEI (Bienala Teatrului „Eugène Ionesco”) a fost inaugurat în anul 1994 la inițiativa dramaturgului Val Butnaru. Începând cu cea de-a XI-a ediție (2014), prin Hotărâre de Guvern, Festivalului BITEI i-a fost acordat statutul de Eveniment Cultural de Importanță Națională, alături de Festivalurile ,,Mărțișor” și ,,Invită Maria Bieșu”. În 2012, Festivalul BITEI a obținut, de asemenea, din partea Forumului Cultural European, Premiul pentru realizări culturale de importanță majoră, contribuind, prin intermediul culturii, la dezvoltarea relațiilor dintre Republica Moldova cu statele lumii.