Spărgătorul de nuci

Spărgătorul de nuci

150–400 лей
Добавить в избранные
important!
*Accesul în sală este permis până la ora de începere a reprezentaţiei. După această oră accesul se face doar la pauză sau în cazul în care sunt locuri libere la balcon. *În timpul spectacolului, este interzisă folosirea telefoanelor mobile, a aparatelor fotografiat, sau a celor de înregistrare audio/video. *Pentru asigurarea confortului spectatorilor din sala de spectacole, nu este permis accesul copiilor sub vârsta de 7 ani la reprezentaţiile TNOB.
 
 

„SPĂRGĂTORUL DE NUCI” - balet clasic în două acte de Piotr Ceaikovski
3 martie 2024, orele 14.00

Interpretează: Soliștii de balet, trupa de balet și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”
Dirijor: Veaceslav Cernuho-Volici
Conducător al trupei de balet,
Coregraf coordonator: Anastasia Homițcaia, Artist al Poporului
Libretto: Iurii Grigorovici
Scenariu: Marius Petipa
Coregrafie: Iurii Grigorovici (Moscova)
Scenografie: Semion Virsaladze (Moscova)

Baletul "Spărgătorul de nuci" urmărește povestea unei fete, Marie, care primește o păpușă cadou -un spărgător de nuci. În vis, spărgătorul se transformă în prinț și o conduce într-o lume magică, unde luptă împotriva Regelui Șoarecilor și vizitează Țara Dulciurilor, unde sunt sărbătoriți de diverse personaje dansante.

Baletul clasic "Spărgătorul de nuci" este o bijuterie a artei scenice, considerat unul dintre cele mai iubite și celebre spectacole de acest gen. Povestea fermecătoare, inspirată de basmul lui E.T.A. Hoffmann și adaptată de Alexandre Dumas, prinde viață într-o interpretare captivantă sub îndrumarea celebrului coregraf, Iurii Grigorovici.
"Spărgătorul de nuci" este sinonim cu sărbătorile de iarnă, cu tradiția și eleganța baletului clasic. Acest spectacol atemporal a câștigat inimile publicului din întreaga lume și a devenit o parte esențială a sezonului festiv. Coregrafia expresivă a lui Grigorovici și muzica impresionantă a lui Ceaikovski transformă această poveste într-o experiență artistică ce rămâne vie în memoria spectatorilor.