Cum sa mentii interesul copilului fata de scoala

23 august 2018
Joi, 18:00
strada Albisoara, 42/1, of. 2
150 lei
Adaugă în favorite

Dacă copilul tău prezintă măcar una dintre manifestările:

Este dezorganizat în activități.
Este instabil emoțional, se închide în sine.
Se joacă pe ascuns.
Vă comunică despre toate durerile posibile și imposibile, numai să nu meargă la scoală.
Adaugă sau pierde brusc în greutate.
Nu-i mai plac lucrurile pe care le are ( haine, ghiozdan, rechizite) etc.
Atunci seminarul nostru este pentru tine!

Acum este perioada de vacanță și unii părinți încă n-au reușit să se confrunte cu problema ”refuzului de a merge la școală”. Alții, chiar dacă s-au confruntat pe parcursul anului, au și uitat, sau n-au dat mare importanță. Doar că, anul de studii acuș începe și multe dintre probleme revin, deoarece rădăcinile (cauzele) sunt prezente în mediul școlar.

Dificultățile școlii: gîndul ca nu cumva să-și dezamăgească părinții din cauza notelor proaste, conflictelor dintre colegi, papucilor roși, nasturilor rupți – toate acestea pot prezenta adevărate frămîntări pentru copiii sensibili.

Este îngrozitor să auzim cum se înscriu părinții în „competiții”. Copiii nici nu învață bine să-și ducă ghiozdanul că deja sunt înscriși la un șir de activități extra-curriculare - să avem noi, părinții, despre ce vorbi în cercul de prieteni. O abordare foarte greșită! Într-un final, copilul obosește și începe să dea randament tot mai scăzut odată cu înaintarea spre clasele liceale.

Refuzul multor copii de a merge la școală, sau ”fobia școlară”, ne comunică despre existența unei probleme, care necesită a fi analizată pentru a descoperi de ce copilul, care era atît de fericit că merge la școală, a decis brusc că nu mai vrea să meargă în acel loc. Și chiar dacă îi veți conduce pînă la poarta școlii, nu aveți nici-o garanție că vor rămîne la școală toată ziua.

În cadrul seminarului vom învăța:

- Sa gestionăm emoțiile copilului.
- Care sun particularitățile de vîrstă ale școlarului mic.
- Să faci față crizelor trăite de copil.
- Să-ți ajuți copilul să se adapteze la noul statut și persoane necunoscute.
- Să-i oferi suport în organizarea rutinei copilului.
- Să-ți ajuți copilul să crească independent și responsabil.
- Sa fii părinte "suficient de bun".

Orice informație care bîntuie pe canalele mass-media, televiziuni, sit-uri, reviste, este absorbită de către părinți, ei se străduiesc să se informeze cum ar fi mai bine să-și protejeze copiii de greutățile vieții, dar uită de un lucru important pentru copilul lor: să-i ofere posibilitatea să se dezvolte independent și responsabil, cu un scop bine definit.

Vă așteptăm cu drag!