De la mame pentru mame - Eveniment de caritate

12 decembrie 2015
Sâmbătă, 17:00
Summit Events
200 lei
Adaugă în favorite

De la mame pentru mame - Eveniment de caritate

 

Evenimentul de caritate „De la Mame pentru Mame”

 

    Anual, în Republica Moldova sunt abandonați 300 de copii. 27% dintre ei sunt abandonați de către mamele solitare, iar cele mai multe abandonuri au loc în lunile de iarnă. Misiunea Socială Diaconia lansează campania de Crăciun cu evenimentul „De la Mame pentru Mame” cu scopul de a susține cuplurile mamă- copil și familiile aflate în situații de criză.


   O mamă asigurată primește de la stat o sumă medie 1100 de lei lunar, asta în timp ce costul scutecelor pentru doar o lună este de 705 lei. Programul „În brațele mamei” vine să ajute mamele să-și păstreze copiii aproape. Astfel, fiecare donație este un pas mai aproape de păstrarea copilului în brațele calde ale mamei.

 

Scopul evenimentului este de a aduna fonduri pentru asistarea familiilor și a cuplurilor mamă- copil în situații de criză.


Astfel, la data de 12 decembrie invităm toate mamele care vor să se solidarizeze cu cele 524  de persoane din familii aflate în situații de criză.  Evenimentul de caritate „De la Mame pentru Mame”, organizat sub formă de gală, va avea loc la data de 12 decembrie, ora 17.00, la Summit Events, Sala Roșie.

 

Programul evenimentului:
- Atelier de confecționare a jucăriilor de brad
- Recital de colinde „Crenguța de iederă” condusă de Maria Iliuț
- Licitație de caritate. Spre licitație obiecte oferite de partenerii evenimentului: Casa Cristea, molDeco, EduJoc, Éclair - Decor & Lifestyle.
- Tombolă cu premii pentru participanții la eveniment.
- Prezentare de modă din partea Pupi Sweet Dress

 

Prezentator: Lilia Ojovan

 

   Toate resursele adunate în urma acțiunilor campaniei vor fi utilizarea pentru asistarea familiilor aflate în criză temporară, beneficiari ai programului „În brațele mamei”.

 

   Directorul Misiunii Sociale Diaconia, Igor Belei: „De la Mame pentru Mame” este o ocazie să dăruiți bunătatea și căldura unui cămin familial pe care noi l-am avut în copilărie, celor cărora viața nu le-a pregătit. Apariția unui copil în viața unei femei este un miracol. Miracolul dăruit de Dumnezeu nu este doar pentru viitoarea mamă, ci și pentru întreaga societate. De noi depinde cât de împlinit va fi acest miracol pe pământ- cel al vieții unui nou născut, al unui viitor membru al societății din care facem parte.

 

   Resurse financiare adunate în cadrul campaniei din anul trecut, doar în anul 2015, ne-au ajutat să oferim o asistență complexă și profesionistă pentru 22 de cupluri mamă- copil, iar 480 de persoane au fost sprijinite în comunitate.

 

   Vă invităm să vă implicați în campania de Crăciun „De la Mame pentru Mame”. Să fim un exemplu că păstrarea copilului alături de mama sa e un miracol pe care-l putem realiza fiecare dintre noi!

 

Partenerii evenimentului: Oriflame, Green Hills, molDeco, Casa Cristea, Fundația Felicia, Hendrix, Summit Events, Azur, Bucuruza Mela, EduJoc, Éclair, FotoCom,Specchiasol.

Parteneri media: ea.md, Timpul, Ziarul Național, Forum.md, Ziarul de Gardă, Odoraș, Radio Chișinău, Ask a mom, Image Studio, iTicket, Mama.md.

 

Pentru detalii accesați: www.diaconia.md

Pagina de facebook a evenimentului: De la Mame pentru Mame.