Festivalul CONTACT

25–27 septembrie 2017
19:00
Str. Mitropolit Varlaam,78
300800 lei
Adaugă în favorite

Atenție participanților din Moldova! O ofertă unică! În cadrul festivalului CONTACT+

Vor avea loc cursuri, prezentate de către Yulia Dolgova, (St-Petersburg, Rusia), dedicate tehnicii de dans modern (sistemul Axis Sillabus).

La aceste cursuri puteți veni chiar dacă nu participați în întregul program al festivalului.

Cursurile de Axis Sillabus se deosebesc prin profunzimea abordării, sunt foarte legere, anatomice, utile atât pentru înțelegerea mișcării sănătoase, cât şi pentru dezvoltarea agilității și fluidității, și ne ajută să înțelegem, cum, pornind de la anatomia corpului, să nu-i dăunăm chiar și în cazul tehnicii complexe a dansului.

Program: 25, 26, 27 septembrie (luni, marți, miercuri)

Ora: 19.00 - 21.00

Preţ: 1 zi -  300 lei 

 3 zile -  800 lei

Descrierea cursurilor:

Universul spiral.

De la structura corpului la mișcarea.

Spirala universului. De la structura corpului la mișcare. Totul in lumea noastra depinde de apa si circulatia ei, de obstacolele pe care le intalneste pe drum si de formele pe care le creeaza. Rezultatele acestor interacțiuni le putem vedea sub forma materiei create - nu numai în cochilii și plante de mare, dar de asemenea, în detaliile anatomiei umane. La cursurile noastre vom explora acest principiu general prin corpul nostru: în formele oaselor, structura articulațiilor, legăturile mușchilor. Analizând anatomia, vom obține cunoștințe practice, deoarece vom învăța traiectoriile și amplitudiniliie mișcării care sunt posibile datorită spiralelor existente în corpul nostru. La aceste cursuri vom reveni la puterea noastră lăuntrică. Nu prin lupta cu ceea ce avem, ci prin explorarea atentă a principiilor apei și a legilor naturii, care ne poate conduce la o putere agilă și înțeleaptă, la o cale de a găsi în mod structural soluții la probleme de greutate, masă, și de energie cinetică, ajutându-ne să apreciem propriile limite în vederea menținerii siguranței în timpul extinderii aptitudinilor locomotorii.. Vă invităm împreună să descoperiți dansul și spiralele într-un mod nou!

Unele informații despre sistem :)


Axis Syllabus este un sistem de analiza și descrierea mișcării, una dintre sarcinile principale a căreia constă în interacțiunea și transformarea informațiilor din domeniul diferitor științe, cum ar fi biomecanica, fizica, anatomia pentru a crea principiile mișcării accesibile și ușoare de înțeles pentru a le aplica în practică.

Luarea în considerare a caracteristicilor anatomice și a parametrilor corpului, o aplicare rațională a legilor fizicii, în interacțiune cu mediul, conștientizarea și responsabilitatea în mișcări - toate acestea creează condiții favorabile pentru căutarea soluțiilor dinamice sigure și raționale.

Aceste principii pot servi ca o bibliotecă sau o bază gramaticală pentru dansatori, sportivi și toți cei viata carora este legata de miscare, intr-un fel sau altul.

Începutul dezvoltării acestui sistem a fost pus de Frey Faust acum 20 de ani. Acum, comunitatea cercetătorilor din domeniul Axis Syllabus crește și se dezvoltă activ în întreaga lume.