FRUMOASA DIN PĂDUREA ADORMITĂ

FRUMOASA DIN PĂDUREA ADORMITĂ

150–400 lei
Adaugă în favorite
important!
*Accesul în sală este permis până la ora de începere a reprezentaţiei. După această oră accesul se face doar la pauză sau în cazul în care sunt locuri libere la balcon. *În timpul spectacolului, este interzisă folosirea telefoanelor mobile, a aparatelor fotografiat, sau a celor de înregistrare audio/video. *Pentru asigurarea confortului spectatorilor din sala de spectacole, nu este permis accesul copiilor sub vârsta de 7 ani la reprezentaţiile TNOB.
 
 
 

”Spectacol de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Piotr Ceaikovski:

Duminică, 7 martie 2024 | Ora 18:00

Într-o lume plină de magie și emoție, te invităm să descoperi unul dintre cele mai iubite balete a tuturor timpurilor – „Frumoasa din Pădurea Adormită" de Piotr Ceaikovski!

„Frumoasa din Pădurea Adormită” este o poveste clasică transformată într-un spectacol de balet de neuitat. Cu o muzică captivantă și coregrafii spectaculoase, acest balet în trei acte te va transporta într-un univers de basm și emoție.

Conducător artistic al trupei de balet - Anastasia HOMIȚCAIA, Artist al Poporului

Libretul: Ivan Vsevolojski şi Marius Petipa

După povestea lui Charles Perrault

Dirijor - SVETLANA POPOV, Artist al Poporului

Coregrafia: Marius Petipa

Redacţia: Constantin Sergheev (Sankt Petersburg)

Scenografia: Veaceslav Ocunev

Pictor de costume: Irina Press, Maestru în Artă

Durata spectacolului: 2 ore 45 minute (două pauze)

 

Baletul „Frumoasa din Pădurea Adormită" este cunoscut pentru compozițiile sale muzicale sofisticate, care au capturat atenția și inimile publicului de-a lungul sutelor ani. Piotr Ceaikovski a reușit să creeze o muzică impresionantă, care ilustrează cu măiestrie povestea fermecătoare a unei prințese blestemate și a unui prinț curajos care o eliberează din adâncul somnului.

Unul dintre momentele emblematice ale baletului este "Valsul Florilor" din actul doi, o piesă muzicală sublimă și delicată care a devenit iconică în lumea baletului. Această compoziție transmite eleganța și frumusețea pe care Ceaikovski a adus-o în fiecare notă a baletului. Alte momente remarcabile includ muzica vibrantă din actul trei, care marchează trezirea prințesei și triumful asupra blestemului.

Povestea în sine, adaptată în balet, explorează teme precum dragostea adevărată, magia și victoria asupra răului. Coregrafia lui Marius Petipa a contribuit semnificativ la succesul spectacolului, oferind dansatorilor oportunitatea de a-și demonstra abilitățile și expresivitatea într-un mod remarcabil.