JAZZ STANDARDS

JAZZ STANDARDS

23 martie
Sâmbătă 18:00
Palatul Republicii
400 lei
Adaugă în favorite

Ei bine, orice admirator ai muzicii jazz dar mai ales un interpret visează să ajungă la un concert ai celor mai tari muzicieni ai acestui gen. Când vine vorba despre Deniss, el nu este doar unul dintre cei mai de vază saxofoniști europeni, care abordează atât jazzul tradițional dar mai mult și cel avangardist, el chiar cânta frecvent alături de Randy Brecker, Aaron Parks și Tim Hagans. Albumul său “Variations” a luat 4 stele de celebrul ziar “Downbeat” în 2019.

MARK OSELSKI este un pianist, compozitor și producător muzical din Chișinău, Republica Moldova. A început să cânte jazz încă la liceu, iar la 19 ani a înregistrat primul său album - "Rancho Moldova". Mark a fost implicat în multiple proiecte muzicale, cele mai importante fiind “Alex Calancea Band”, “Dan Balan” , “Zdob is zdub” , “Wallmark” și “Not an idol”. Ca și interpret de jazz a participat la câteva festivale de jazz precum “Sibiu Jazz Festival” “Braila Jazz Festival” “Jazz’n’Chisinau” și “Ethno Jazz Festival Chișinău”. În 2020 a lansat cel de-al 3-lea album al său “Places” iar în 2022 a lansat albumul “Sunday Jazz” cu Deniss Pashkevich și Sebastian Studnitki.
La fel a susținut 2 concerte grandioase la Palatul Național “Nicolae Sulac” în calitate de compozitor și producător muzical.
Mark se axează mult pe creatia proprie, deaceea muzica sa reprezintă nu doar partea improvizatorica caracteristica stilului cât și compoziția artistica desfășurată, element caracteristic muzicii academice moderne.
În data de 15 ianuarie Mark a fost intitulat Maiestru în artă de către președintele Republicii Moldova Maia Sandu.

Împreună cu Mark Oselski cei doi au scris albumul “Sunday Jazz” in 2022, care l-au prezentat la Chișinău la Sala cu orgă susținând un concert fantastic sold out.

În 23 martie, în holul Palatului Republicii, Deniss, Mark, Nikita și Alex isi propun să cânte standarde de jazz, piese binecunoscute în felul lor unic.

Welcome!

Special thanks to our general sponsor ALVYS.

 

Preț:

Preț Early Bird - 250 lei (până la 18 martie)

Din 18 Martie - 300 lei

În ziua Evenimentului - 400 lei