O SEARA DE CANZONE ITALIENE

O SEARA DE CANZONE ITALIENE

11 iunie 2020
Joi 18:00
VATRA NEAMULUI, Str. Puskin 20b
600 lei
Adaugă în favorite

Muzica nu cunoaște hotare sau culoare politică. Încă din cele mai vechi timpuri, muzica a știut să adune împreună generații, să ne facă mai buni și să ne propună o pauză de meditație. Dat fiind faptul că integrarea Republicii Moldova în spațiul european comun este primordială pentru țara noastră, credem că muzica clasică reprezintă puntea de legătură spre valorile culturale comune internaționale. Astfel, a luat naștere proiectul „Cultură prin muzică”, cu genericul „Muzica popoarelor lumii – Uniți prin muzica clasică”.

Din cele mai vechi timpuri, muzica clasică italiană a știut să spună povești și să evoce momente importante din istoria umanității. Datorită originalității și farmecului său, fiecare ascultător simte aceste istorii într-o manieră unică, imaginându-și diferit semnificația pasajelor muzicale și creându-și propria poveste. Inspirat fiind de romantismul și stilul fin al muzicii clasice italiene, maestrul Eugen Doga, are plăcerea de a chema iubitorii de frumos la „O seară de Canzone Italiene”.

Evenimentul de suflet, care va avea loc la 11 iunie 2020, în salonul consacrat marelui compozitor – „Eugen Doga Music Cafe”, vine să ofere oaspeților plăcerea de a savura stilul plin de culoare și creativitate al artei italiene, artă care a stat la baza muzicii de calitate. Asta pentru că instrumentele asociate muzicii clasice, printre care pianul și vioara, au fost inventate în Italia, și multe dintre formele de artă muzicală, cum ar fi simfonia, concertul și sonata, își găsesc rădăcinile în inovațiile din muzica italiană a secolelor al XVI-lea – al XVII-lea. Maestrul Eugen Doga dorește să păstreze astfel ca filon principal romantismul muzical, curent al marilor trăiri sufletești, întrucât iubirea rămâne forța imprevizibilă ce duce lumea mai departe. Totul într-o atmosferă cu totul inedită, or acest proiect vine să redescopere muzica clasică într-un format neobișnuit, în afara sălilor de concerte. Vine să ne aducă mai aproape, să ne facă să socializăm și să savurăm muzica de calitate în compania celor mai buni soliști.

Și pentru ca seara să fie cu adevărat specială, maeștrii culinari de la Restaurantul „Vatra Neamului”, în incinta căruia se află Salonul „Eugen Doga Music Cafe”, vor pregăti delicii culinare variate, inspirate din cultura gastronomică italiană. Oaspeții vor cunoaște astfel îmbinarea perfectă dintre frumusețea muzicii clasice italiene și finețea multitudinii de bucate pregătite cu multă grijă de bucătarii localului.