ZDOB ȘI ZDUB & CUIBUL | ARTCOR | 2 IUNIE

ZDOB ȘI ZDUB & CUIBUL | ARTCOR | 2 IUNIE

2 iunie
Duminică 19:00
Artcor
300–400 lei
Adaugă în favorite

Dacă „finalul încununează opera”, atunci nu există un concert mai potrivit pentru încheierea Festivalului Industriilor Creative, decât combinația dintre Cuibul & Zdob și Zdub.

 

Pe 2 iunie, aprindem scena și curtea Artcor pe melodiile celor două trupe legendare:

 

Cuibul — cea mai longevivă trupă din Moldova, cu activitate artistică de peste 33 de ani și stil muzical rock'n'roll funk fusion.

 

Formația are peste 8 albume lansate, în română, rusă și engleză. Au concertat în mai multe țări ale lumii, fiind invitați să cânte și în deschiderea unor importante nume internaționale precum The Cardigans și Morcheeba.

 

Trupa Zdob și Zdub este cea mai populară trupă etno-rock din Republica Moldova, care combină hardcore-ul și folclorul balcanic într-un mod unic.

 

Zdob și Zdub au evoluat pe aceeași scenă cu numeroase formații cu renume mondial: Red Hot Chili Peppers, Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Biohazard, Rollins Band, Rage Against the Machine, Soulfly, The Garbage, Fun Lovin' Criminals, Linkin Park ș.a.

 

Pe parcursul a peste 20 de ani trupa a avut turnee în peste 30 de țări europene, evoluând pe scenele celor mai mari festivaluri din Europa cum ar fi Sziget (Ungaria), Roskilde (Danemarca), Exit (Serbia), Krefelder Folkfest (Germania), Rock For People (Cehia) etc.

 

În 2005, 2011 și 2022 trupa ne-a reprezentat Moldova la Eurovision.

 

Luați-vă prietenii și deveniți martorii unei întâlniri muzicale extraordinare. Pregătiți-vă tălpile și rezervați-vă locul.

 

Această activitate este organizată în cadrul FIC, de Artcor, cu sprijinul financiar oferit de Fundația Moldcell și Proiectul Tehnologiile Viitorului Innovate Moldova finanțat de USAID Moldova, Embassy of Sweden in Chisinau și UK in Moldova — British Embassy Chisinau.

 

Preț: 300 lei
În ziua evenimentului: 400 lei