Conferinta - Tratament calitativ si retragere decentă

12 noiembrie 2018
Luni, 09:00
Forum Business Centru, str. M. Varlaam 63/24
250 lei
Adaugă în favorite
Conferința ”Tratament calitativ și retragere decentă”!

* Tratament calitativ în condiții corecte față de pacient și confortul specialistului medical. 
* Retragere din viața profesională, păstrând standardul de viață chiar și la vârsta de pensionare, sau retragerea din viață. 
* Îngrijire decentă a persoanelor aflate în dificultate de ordin geriatric, din cauza stării de sănătate sau chiar necesitatea de socializare cu persoane de aceeași vârstă, cu interese și preocupări similare. 

8 ore de discuție cu specialiști din domeniul medical, academic, demografic, economic și de asistență socială, în combinație cu soluțiile oferite de companiile de asigurare și financiare, cât și programe internaționale ce operează pe teritoriul RM în domeniul tratamentului calitativ și retragerii decente. 

O temă sensibilă, unde nu există soluții minune, există provocări acute cu care ne vom confrunta tot mai profund, odată cu creșterea speranței de viață în ultimele decenii, a migrației sporite în speță a populației active, care adesea revine în țară după retragerea la pensie, creând o presiune și mai sporită asupra sistemului medical, social și economic în țară și pe motiv că în anii activi nu au făcut contribuții în buget și în fondul de pensionare. 

Este evident că factorii expuși mai sus deja nu mai sunt ipoteze, sunt realități în zeci de state, iar tentativele de a face față acestor provocări majore fără implicarea privatului, cât și expertiza organizațiilor internaționale din domeniul respectiv este greu de imaginat. 

Prognozele de ordin social, demografic și economic urmează să ne motivează să avem grijă de viitorul nostru și al apropiaților noștri pentru a ne asigura un Tratament calitativ și retragere decentă!

Nu Vă propunem scenarii gata de soluționare a acestei situații, ne propunem să inițiem un dialog transparent dintre reprezentanții organizațiilor ce ar putea colabora în crearea unui mix de soluții pentru fiecare caz aparte, care urmează să fie validat sau nu!

Provocările complexe au nevoie de soluții complexe! 

32 speakeri - 8 ore - idei valide - contacte stabile - parteneriate - distribuție de mecanisme și bune practici - identificarea scenariilor de colaborare public-privat - prognoze, sugestii și multe altele!

Organiazator: Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor.
Conferința Tratament calitativ și retragere decentă.
12 noiembrie 2018, Forum Business Centru, str. M. Varlaam 63/24.

Detalii conferință și agenda disponibilă aici http://idep.md/new/2018/08/28/5887/.
Detalii la telefon +37322 271313 sau [email protected]
Costul biletelor: 250 lei, care va fi folosit pentru cheltuielile logistice, materiale, sală, gustări și sigur mențiuni de participare.