In Bratele Mamei

17 декабря 2016
Суббота, 15:00
strada Hincesti 64
300 lei
Добавить в избранное

 In Bratele Mamei

 
Eveniment de caritate „În brațele mamei”.
 
Ajută un copil să crească alături de mama sa!
 
 
 
Evenimentul este organizat de Misiunea Socială „Diaconia” în parteneriat cu Moldova 1 și Moldova 2 și face parte din șirul de acțiuni din cadrul campaniei de Crăciun „În brațele mamei”. Campania are drept scop colectarea de fonduri pentru susținerea cuplurilor mamă-copil din cadrul Programului „În brațele mamei”, dezvoltat de Diaconia din anul 2010.
 
Prin campania de Crăciun „În brațele mamei” ne dorim reuşim să ajutăm cât mai multe mame să-şi păstreze pruncii alături, să oferim asistenţă complexă şi profesionistă şi să asigurăm cât mai multor copii şansa de a creşte în familie.
 
Sunt mame minore, mame din familii social-vulnerabile sau mame cu studii superioare care au avut un job, dar atunci când sub inima lor se bate o altă inimă, nu mai pot să lucreze.
 
Evenimentul este o ocazie să ne unim eforturile pentru a-i oferi fiecărui copil șansa de a rămâne alături de cea care i-a dat viaţă şi bucuria firească de a-i spune „mamă”. Toate resursele adunate în urma vânzării biletelor vor merge în susținerea cuplurilor mamă-copil asistate în cadrul Centrului Maternal.
 
 
Evenimentul va fi parte a unui telemaraton care va fi transmis în direct la Moldova 1, în intervalul de ora 15:00-19:00.
 
Program eveniment:
 
- Atelier de confecţionare a jucăriilor de brad: participanții la eveniment vor fi implicați în confecționarea jucăriilor de brad hand-made care ulterior vor fi vândute în cadrul târgurilor de caritate, iar resursele adunate vor fi oferite pentru asistarea familiilor aflate în situații de criză temporară.
 
- Recital de colinde şi muzică uşoară susţinut de artişti autohtoni: Aura, Nelly Ciobanu, Nona Marian, Corul de copii „Vocile primăverii”, Vasile Iouvu, Ansamblul „Ştefan Vodă”, Ansamblul „Crenguţa de Iederă” și alții;
 
- Discuţii în platou cu specialişti în domeniul protecţiei drepturilor copiilor;
 
- Prezentare de modă cu modele mamă-fiică realizată de brandul autohton Lia Fia;
 
- Licitație de caritate.
 
 
 
Moderatori: Olesea Russu şi Iurie Nistorică
 
De ce avem nevoie de prieteni şi resurse?
 
Printr-un gest de solidaritate, putem fi sprijinul mamelor care au avut curajul să-şi păstreze pruncii alături, depăşind orice greutate ce le-ar fi făcut să-i abandoneze. Atunci când mâna neajutorată a copilului caută grijă, căldură şi siguranţă pentru a păşi pe drumul vieţii, putem interveni împreună, oferindu-i toate acestea graţie Programului „În braţele mamei” .
 
Până în prezent, grație programului „În brațele mamei”, 85 de copii au primit șansa de a crește fericiți alături de mamele lor. Doar pe parcursul anului 2016 au fost asistate 21 de cupluri mamă-copil dintre care patru mame minore, trei mame peste 30 de ani dintre care două cu studii superioare finalizate.
 
Mai multe detalii, puteţi afla în acest reportaj:
 

 
 
  
 
Preț bilet: 300 de lei
Data evenimentului: 17 decembrie
Ora: 14:30
 
Locație: Televiziunea Națională, studiou numărul 2
 
Adresa: strada Hincesti 64