LA SYLPHIDE

LA SYLPHIDE

150–400 лей
Добавить в избранные
important!
*Accesul în sală este permis până la ora de începere a reprezentaţiei. După această oră accesul se face doar la pauză sau în cazul în care sunt locuri libere la balcon. *În timpul spectacolului, este interzisă folosirea telefoanelor mobile, a aparatelor fotografiat, sau a celor de înregistrare audio/video. *Pentru asigurarea confortului spectatorilor din sala de spectacole, nu este permis accesul copiilor sub vârsta de 7 ani la reprezentaţiile TNOB.
 
 
 

17 martie 2024, orele 17.00

  „La Sylphide”

balet în două acte de Herman Levenskiold  

La Sylphide, balet în două acte de Herman Levenskiold este unul dintre cele mai cunoscute și iubite balete clasice, care a fost creat în 1832 de către coregraful francez August Bournonville. Baletul prezintă povestea unui tânăr numit James, care este atras și fermecat de frumusețea unei sylphide, o creatură mistică, duhul aerului, din pădure. În ciuda avertismentelor celor din jur, James este determinat să o captureze și să o facă să fie a lui. Cu toate acestea, sylphidele sunt ființe fragile și ușor distruse, iar James descoperă că dragostea sa pentru ea poate fi fatală.

La Sylphide este important în istoria baletului deoarece a fost primul balet romantic, care a introdus elemente fantastice și mitice în baletul clasic. Înainte de La Sylphide, baletul se concentra mai mult pe tehnica și virtuozitatea dansatorilor, iar poveștile erau mai degrabă simple și didactice. Cu toate acestea, La Sylphide a adus o schimbare semnificativă în balet, datorită noului său stil romantic și povestea sa plină de emoție și farmec.

Baletul a avut un impact semnificativ asupra dezvoltării baletului clasic și a influențat mulți alți coregrafi să creeze baleturi romantice și fantastice similare. În plus, La Sylphide a devenit unul dintre cele mai populare și cele mai bine cunoscute balete din lume, fiind prezentat de teatrele de balet din întreaga lume și fiind iubit de publicul din toate colțurile globului.

Povestea fascinantă a La Sylphide și frumusețea dansurilor și a muzicii sale au captivat publicul timp de mai multe generații. Baletul a reușit să combine tehnicile de dans clasice cu elemente fantastice, creând o experiență de neuitat pentru toți spectatorii. În general, La Sylphide este considerat un punct de referință în istoria baletului și este apreciat atât de experții în dans, cât și de publicul larg.

Interpretează: Soliștii de balet, trupa de balet și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”

Dirijor: Svetlana Popov, Artist al Poporului

Conducător al trupei de balet,

Coregraf coordonator: Anastasia Homițcaia, Artist al Poporului

 

Libretto: Filippo Talioni

Coregrafia clasică: August Bournonville

Coregraf coordonator: Anastasia Homițcaia, Artist al Poporului

Pictor scenograf: Iurie Matei, Artist al Poporului

Pictor de costume: Alina Rotaru

 

Mediatori de balet:

Anastasia Homițcaia, Artist al Poporului

Ludmila Cerececea, Om emerit

Igor Gherciu

Cristina Rusu, Artist emerit