Cavalleria rusticana

Cavalleria rusticana

30 November 2023
Thursday 18:00
"Maria Biesu" National Opera
100–250 lei
Add to favorites

 

30 noiembrie           
Joi, ora 18.00         
 
CAVALLERIA RUSTICANA
operă într-un singur act de Pietro Mascagni
 
Dirijor – Veaceslav Cernuho-Volici 
 
Regia: Rodica Picireanu, Maestru în Artă
Scenografia: Iurie Matei, Artist al Poporului
Pictor de costume: Alina Rotaru
Prim-maestru de cor: Oleg Constantinov, Artist al Poporului
 
Premiera mondială: 17 mai 1890, la Teatro Costanzi din Roma.
Premiera versiunii curente: 3 aprilie 2022, Teatrul  Naţional de opera și balet Maria Bieșu
Durata spectacolului: 1 oră 20 min 
Opera se prezintă în limba italiană
Subtitrare în limba română
 
 
  Opera "Cavalleria Rusticana" de Pietro Mascagni este un bijou pasionat în coroana muzicii clasice, o bijuterie scurtă, dar intensă, care răsare ca un foc arzător pe scena operei. Imaginați-vă un Sicilia pitoresc, unde pasiunea curge ca un râu de lava vulcanică. Subiectul, ca o flacără încâlcită, explorează triunghiul amoros dintre Turiddu, Lola și Santuzza, o intrigă înșelătoare în care gelozia și trădarea dansează pe acordurile muzicii.
Mascagni, maestrul melodiei, a reușit să transpună emoțiile ca o furtună în partituri. Este o experiență muzicală și emoțională de nedescris.
Această bijuterie muzicală nu vă va ține mult în sala de spectacol, dar vă va pune pe jar în acea oră în care veți călători înapoi în timp într-un sat sicilian autentic. Costumele, decorurile și atmosfera vor recrea o epocă cu o forță magică.
"Cavalleria Rusticana" nu este doar o operă, este o reprezentare vie a vieții, cu toate contradicțiile, trădările și pasiunile sale. Această operă a fost un punct de cotitură în lumea operei, aducând realismul și autenticitatea pe scenă într-un mod captivant.
În acest tablou viu, interpreții vor fi artiști ai pasiunii, iar publicul va fi martorul unui spectacol de emoții și trăiri intense. "Cavalleria Rusticana" promite să vă înfioare și să vă cucerească inimile. 
    


Similar events