Chirita in provincie iunie 2019

8, 15, 22 June 2019
18:30
"Eugene Ionesco" National Theater
80650 lei
Add to Favorites

Coana Chirița Bârzoi ot Bârzoienî, te invită la Teatrul Național Eugene Ionesco.

Te așteptăm în luna Iunie la comedia  “CHIRIȚA ÎN PROVINCIE” în regia lui Petru Vutcărău. Vino s-o vezi pe Coana Chirița Bârzoi cu moda nouă de la IeșiDupă spectacol sunteți invitați la Balul Chiriţei, unde veți fi delectaţi cu plăcinte și vin domnesc.

 

,,CHIRIȚA ÎN PROVINCIE”

#COMEDIE

de Vasile Alecsandri

Regia: Petru VUTCĂRĂU

 

Pe 26 decembrie 1993, pe scena Teatrului Eugene Ionesco, avea loc premiera comediei “CHIRIȚA ÎN PROVINCIE”, în regia lui Petru Vutcărău, cu Igor Chistol în rolul Chiriței. S-a jucat cu mare succes timp de peste 10 ani, iar în 2007, după o pauza de câțiva ani, spectacolul s-a reluat, de data aceasta cu Veaceslav Sambriș în rolul central. Din 2013  rolul Chiriței este interpretat de Valeriu Pahomi.

Mereu actual, cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii la realitățile social-politice ale vremii, cel mai longeviv spectacol din Republica Moldova se joacă și astăzi cu sălile pline, chiar și după 25 de ani.

 

 Costumele: Tatiana POPESCU

Scenografia: Dionisie COSISCEANU

 

DISTRIBUŢIA:

Cucoana Chiriţa – Valeriu PAHOMI

Grigori Bârzoi, soţul ei – Radu CANȚÎR

Guliţa, copilul lor – Denis DIMITRIU

Luluţa, orfană – Maria ANTON

Safta, sora lui Bârzoi – Alina ȚURCANU

Dl Şarl, profesor de francez – Gheorghe PIETRARU/ Andrei  SOCHIRCĂ

Leonaş, tânăr ieşean – Anatol GUZIC

Ion, fecior boieresc - Dumitru MAMEI/ Stanislav COTROBAI

Ţărani şi musafiri: Natalia PRODAN, Doina ARVAT ,Daniela CIOCLU, Cristina TRÂNBACI , Stanislav COTROBAI, Laurenţiu VUTCĂRĂU, Iulian BUBUIOC, Iulian CUJBA.

 

Probabil, cel mai popular și binevândut spectacol din Republica Moldova. Considerat cel mai longeviv, acesta de fiecare dată umple sala de la „Eugene Ionesco”. Regizorul Petru Vutcărău a știut încă acum 25de ani, când a fost jucat în premieră la TEI, să abordeze realitățile social-politice ale vremii, pentru a-l face mereu actual. „Chirița în provincie” are mare succes și peste cinci cincenarii. Cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii, coana Chiriță amuză publicul și aduce zâmbetul pe buzele spectatorilor chiar și atunci când plânge.

La sfârşit, veţi fi invitaţi la Balul Chiriţei, unde veţi fi delectaţi cu vin domnesc şi plăcinte gustoase.

 

Durata spectacolului : 3 ore şi 15 minute, cu pauză

 

Vă așteptăm la Teatrul Național Eugene Ionesco – Locul ideal pentru întâlniri!

 

Vă promitem că n-o să vă plictisiți. Vă așteptăm la teatru