COPPELIA

COPPELIA

31 March
Sunday 17:00
"Maria Biesu" National Opera
150–400 lei
Add to favorites
important!
*Accesul în sală este permis până la ora de începere a reprezentaţiei. După această oră accesul se face doar la pauză sau în cazul în care sunt locuri libere la balcon. *În timpul spectacolului, este interzisă folosirea telefoanelor mobile, a aparatelor fotografiat, sau a celor de înregistrare audio/video. *Pentru asigurarea confortului spectatorilor din sala de spectacole, nu este permis accesul copiilor sub vârsta de 7 ani la reprezentaţiile TNOB.
 
 
 

31 martie orele 17.00

COPPÉLIA

balet în trei acte de Léo Delibes

Interpretează: Soliștii de balet, trupa de balet și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”

Dirijor – Svetlana POPOV, Artist al Poporului

Conducător artistic al trupei de balet: Anastasia HOMIȚCAIA, Artist al Poporului

 

Libretul: Charles Nuitter şi Arthur Saint-Léon.

După povestea lui Amadeus Hoffmann „Omul de nisip”

Coregrafia: Marius Petipa şi Enrico Cecchetti

Redacţia: Marat Gaziev

Scenografia: Marina Sokolova (Moscova)

Pictor de costume: Marina Sokolova (Moscova)

 

Durata spectacolului: 1 oră 55 min (două pauze)

"Coppelia" este o bijuterie a baletului clasic, o poveste fermecătoare despre dragoste și magie. Cu o coregrafie uluitoare și muzică captivantă compusă de Leo Delibes, acest balet spune povestea unui tânăr cuplu, Franz și Swanhilda, care întâlnesc o păpușă frumos construită numită Coppelia. Cu apariții fantastice și dansuri încântătoare, baletul te va purta într-o călătorie prin lumea viselor și iluziilor.

"Coppelia" este cunoscut pentru pasaje de dans excepționale, inclusiv celebrul "Dans al Orășenilor" și dansul lui Coppelia însăși, care este o demonstrație uimitoare a tehnicilor de dans și expresiei artistice.

Baletul este o combinație perfectă de comedie, romantism și virtuozitate tehnică, oferind publicului o experiență captivantă și distractivă