Dance Festival - Day 3

20 September 2019
Friday, 19:00
"Eugene Ionesco" National Theater
80150 lei
Add to Favorites

1. VEZI ÎN MINE 

Coregrafie și concept: Dariusz Novak și Dor MamaliaPolanda 

Durata: 30 minute 

Avem tendința de a asocia intimitatea cu apropiereaiar apropierea cu un anumit set de experiențe împărtășite. Cu toate acestea, de faptpersoane complet  străine , care nu și-au spus niciodată un singur cuvânt unii altora pot împărtăși intimitatea – intimitatea manifestată printr-un schimb de priviri, o plecare acapuluizâmbet, stranger din umeriApropierea, care durează câteva minute sau de-a lungul unei melodii pe care o ascultă împreună. Un acord  fără cuvinte.  Încheierea este o împărțită spontan printre povești nespuseadunate în jurul cântecului. 

John berger 

Intimitateapropieresingurătate – aceste stări inițiază și ne încurajează  căutăm interpretările lor trupești. Le citim pe fiecare în parte prin propriile noastre experiențeamintiri și imagini, care - altoite în corp și spațiu - înfloresc în imaginea mișcării. 

Dor Mamalia și Dariusz Novak au creat un duet „Vezi în mine”, care a fost prezentat în mai 2018 la festivalul Kibbutzurich. Aceeași lucrare a fost prezentată la Teatrul Korzo din Haga, Amsterdam, Paris, Moscova, Regensburg, Sankt Petersburg, Ekaterinburg, Tel Aviv și Varșovia.
 
Susținut de proiectul Territory of Dance, Teatrul de dans din Lublin, Polonia, Institutului Adam Mickiewicz, Polonia
 
Producția a fost realizată în cadrul proiectului „Teritoriile coregrafice - noile căi avangardiste”, derulată datorită colaborării între Institutul Adam Mickiewicz, Platforma de artă performantă Est-Europeană, Institutul de muzică și dans, stațiile artistice ale Fundației Grazhinei Kulchik și Teatrului de Dans din Lublin. Proiectul este realizat de Institutul Adam Mickiewicz, ca parte a unui program cultural internațional care însoțește centenarul redobândirii independenței poloneze. Co-finanțat de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național al Republicii Polone în cadrul programului multianual NIEPODLEGŁA 2017–2022.
 
 
 
2. Memoria despre viitor
 
Concept si coregrafie: Chris Aiken si Angie Hauser, SUA
 
Durata: 30 min.
 
Chris si Angie sunt artisti recunoscuti la nivel international pentru abilitatea sa de a posibilitati compozitionale dinamice si imprevizibile, gasite in improvizatie. Din 2003 ei creeaza proiecte de performance ce imbină fizicitatea cu muzicalitatea și capacitatea lor de a angaja imaginația poetică a publicului.
 
Cu sustinerea Ambasadei SUA in Moldova.
 
 
3. „Moment unic”
 
Rezultatul Laboratorului de Performance, din cadrul Festivalului CONTACT+.
 
Concept: Chris Aiken si Angie Hauser, SUA
 
Participanti: un grup de artisti internationali, participant ai festivalului si laboratorului de performance “Moment unic”.
 
 
Unde sunt când dansez? Cine și cu cine dialogheaza? Cum pot face o alegere creativă și atentă în raport cu mine, cu ceilalți și cu mediul meu?
 
Această prezentare este despre cum jucăm unul cu altul o acțiune, o percepție și imaginație, în timp ce ne atingem de poezia noastră interioară.