DON QUIJOTE

DON QUIJOTE

21 September
Thursday 18:00
"Maria Biesu" National Opera
100–400 lei
Add to favorites

 

Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieşu",

ediția a 31-a,

7- 24 septembrie 2023

 

21 septembrie 2023 ora 18:00

 

DON QUIJOTE,

balet în trei acte de Ludwig Minkus

 

 

Invitați speciali:

 

Dirijor – Alexey Baklan, Ucraina

Quiteria – Evelina Godunova, Letonia- Germania

Basilio -Jun Ishii, Japonia

 

 

Libretul: Marius Petipa

După un episod din renumitul roman "Don Quijote de la Mancha" de Miguel de Cervantes Saavedra

Coregrafia: Alexandr Gorski, după versiunea originală a lui Marius Petipa

Redacţia: Marat Gaziev

Scenografia: Veaceslav Ocunev

Costume: Irina Press, Maestru în Artă

Conducător artistic al trupei de balet: Anastasia Homițcaia, Artist al Poporului

 

Durata spectacolului: 2 ore (o pauză)

 

Baletului Don Quijote, creația captivantă a lui Ludwig Minkus te provoacă să te alături unei călătorii dansante plină de pasiune și emoție.

 

În această poveste plină de energie, Don Quijote și Sancho Panza își iau inima în dinți și pornesc într-o aventură plină de haz și surprize. Pe măsură ce se desfășoară dansurile vibrante și ritmurile contagioase, vei fi purtat într-un vârtej de trăiri și emoții. Eroii noștri vor face față unor provocări amuzante și vor descoperi că iubirea adevărată poate învinge orice obstacol.

 

Fiecare mișcare și fiecare pas te va transporta într-o lume plină de culori și ritmuri, cu dansatori excepționali și coregrafii încântătoare. Muzica inconfundabilă a lui Minkus va da viață poveștii și va amplifica magia fiecărui moment.

 

Indiferent dacă ești un pasionat al dansului sau pur și simplu vrei să te bucuri de o seară distractivă și plină de farmec, baletul Don Quijote îți va oferi o experiență de neuitat. Hai să te alături nouă în această călătorie dansantă palpitantă, unde visurile prind viață sub reflectoarele scenei noastre! Lasă-te purtat de ritmuri și emoții alături de trupa de balet, orchestra Teatrului Național  de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

 

 

Pentru mai multe informații, inclusiv sinopsis, vă rugăm să vizitați site-ul nostru: https://www.tnob.md/

 

Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu” aflat la cea de-a 31-a ediție, continuă să marcheze o tradiție culturală impresionantă în inima Republicii Moldova. Acest eveniment deosebit a evoluat într-o emblemă a culturii naționale și a câștigat prestigiu și recunoaștere la nivel internațional, aducând în prim-plan artiști de operă și balet de un înalt calibru.

 

Festivalul „Maria Bieșu” se numără printre cele mai longevive manifestări culturale din țară. De la prima ediție și până în prezent, acest festival a reușit să atragă atenția publicului cu o selecție impresionantă de talente internaționale, consolidându-și reputația ca promotor de seamă al artei lirice și a baletului.

Considerat drept o autentică carte de vizită a culturii naționale, festivalul s-a impus ca o marcă de excelență în Republica Moldova. Prin strălucirea prestațiilor artiștilor de operă și balet, a orchestrei, corului, trupei de balet și întregului colectiv al Teatrului Național de Operă și Balet Maria Bieșu, festivalul aduce în prim-plan nu doar talentul, ci și pasiunea și devotamentul în fața artei.

Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu” rămâne un pilon esențial al culturii naționale moldovenești. Fiecare ediție aduce o nouă rază de lumină asupra talentelor excepționale și contribuie la consolidarea reputației teatrului și a țării în lumea artei lirice și a baletului.

  

 

Important!

 

Stimați spectatori,

Vă rugăm cu respect să acordați atenție orei de începere a spectacolului, pentru a evita disconfortul cauzat de întârzieri în sala de spectacol. Cei care, totuși, ajung după începerea spectacolului, vor fi amabil rugați să ocupe locurile disponibile la balcon până în momentul pauzei.

Prin achiziționarea biletului, vă solicităm să fiți de acord și să respectați următoarele indicații. Posibilitatea de a schimba sau returna biletul este valabilă în următoarele circumstanțe: amânarea sau anularea spectacolului, informații eronate furnizate publicului pe site-ul oficial sau pe pagina noastră de Facebook, TNOB.

Vă informăm că neprezentarea la ora menționată pe bilet nu conferă dreptul la restituirea costului biletului sau la utilizarea acestuia în cadrul unei viitoare reprezentații.

Până la ora de începere a spectacolului, puteți accesa sala. După acest moment, intrarea va fi permisă doar în timpul pauzei sau în cazul în care există locuri disponibile la balcon.

În timpul desfășurării spectacolului, vă rugăm să respectați normele și regulamentul TNOB „Maria Bieșu”: nu utilizați telefoanele mobile, aparatele foto sau dispozitivele de înregistrare audio/video.

Pentru a asigura confortul celor prezenți în sala de spectacole, vă aducem la cunoștință că accesul copiilor cu vârsta sub 7 ani nu este permis la reprezentațiile TNOB. 

Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru respectarea acestor reguli, care contribuie la buna desfășurare a experienței noastre artistice.