Елена Ваенга

26 September 2016
Monday, 19:00
Palatul National
5001900 lei
Add to Favorites

elena vaenga

„Eu nu sunt faţa show business-ului şi eu nu sunt un mister al estradei...”

În natura sa există ceva deosebit, ce o caracterizează doar pe ea, ceva mândru şi misterios; glasul ei – e magie.... Ea şi-a creat imaginea şi stilul său propriu şi original. Succesul său se bazează, mai întâi de toate, pe munca imensă şi pe deosebirea faţă de tot ce a existat până acum în estrada rusă. Secretul ei principal este – talentul său..... O serie incredibilă de epitete, a căror listă este fără de sfârşit, descriu un  muzician unic - Elena Vaenga.

Aceasta interpretă este unicul exemplu de artist de pe scena rusă, care combină în creaţia sa stiluri şi genuri muzicale diametral opuse, îmbinându-le într-un spaţiu unic, unde nu există limite, ci doar interacţiunea dintre  muzică şi creativitate. În repertorul său găsim: muzică de autor, tendinţe vest europene (funk, soul, boss nova, folk rock, rock), vechea romanţă rusească, (în programul de concert se interpretează romanţele lui Vertinski), muzica popoarelor lumii (muzică populară ucrainească, rusească, belorusă, spaniolă, şi alte melodii populare), de asemenea poezii  proprii. Acestea sunt pur şi simplu nişte C.U.V.I.N.T.E., care posibil vre-odată se vor transforma în cântece.

Paleta artistică a Elenei are mai multe aspecte: o găsim pe „Vaenga Lirică”, şi „Revoltătoarea Patriotă” şi desigur „Pictoriţa Contemplatoare”.

 

 

Pentru spectatorii, care nu o cunosc pe Elena, primul concert este mereu o descoperire, o schimbare a percepţiei acestea ca şi artist. Fiecare concert al ei – este un monolog cu publicul – idei despre veşnicie şi despre deosebita importanţă a zilei de azi. Ieşind pe scenă ea nu doar îşi interpretează lucrările, ci îşi împărtăşeşte confesiunea cea mai sacră. O energetică puternică, dedicare totală, emoţii care nu pot fi transmise prin intermediul televiziunii sau ale internetului, care au o influenţă nemaipomenită asupra spectatorilor. Ea este mereu imprevizibilă, fiecare apariţie pe scenă - este un nou spectacol cu o dramaturgie specială şi cu relaţie deosebită cu sala. Acesta este „Teatrul Elenei Vaenga”.

Ea lucrează mult pentru un rezultat excepţional, şi verifică totul până la ultima notă. Unul dintre principiile sale de bază este – doar sunetu live.

Elena Vaenga cu regularitate susţine concerte în Rusia, Bielorusia, Kazahstan, Azerbaidjan,  ţările Baltice, Germania SUA, Israel, Grecia, bucurându-se de sălile pline de admiratori.

Astăzi numele Elenei Vaenga a devenit o marcă a calităţii pentru armata de fani ai creaţiei sale nu doar în Rusia, dar şi după hotarele ei.

Elena Vaenga: ”Eu scriu doar ceea ce îmi place. Mă strădui să-mi exprim gândurile, și dacă piesa va fi la modă sau nu - pentru mine nu contează.  Eu nu sunt faţa show business-ului şi eu nu sunt un mister al estradei! Pe mine, vă rog să mă includeţi în lumea artei. Eu aş putea fi un exemplar mai timid al acestei lumi, dar totuşi eu rămân a fi o parte din ea”.