Festival Medieval 2015

26–28 June 2015
10:00
Complexul Cultural Vatra
100150 lei
Add to Favorites

festivalul medieval 2015

 

Festivalul Medieval la Vatra, ediţia a II-a, 26-28 iunie 2015

 

   În Republica Moldova, cultura medievală a prins culoare prin organizarea în premieră absolută a Primului Festival Medieval la Complexul Etno – Cultural Vatra. Evenimentul s-a bucurat de un succes vertiginos, adunând aproximativ 25 000 de vizitatori în cele două zile ale evenimentului, pe 28 și 29 iunie 2014. Anul acesta Ediția a doua a Festivalului Medieval se va desfăşura în perioada  26 –28 iunie 2015, cu genericul „Bătălia de la Vaslui a lui Ştefan cel Mare ”, an marcant pentru istoria ţării noastre, cu împlinirea jubileului de 540 ani de la cea mai mare victorie a lui Ştefan cel Mare faţă de Imperiul Otoman.

 

festivalul medieval 2015

 

   Deschiderea celei de-a doua Ediție a Festivalului Medieval va avea loc la Complexul Etno – Cultural Vatra pe 26 iunie, prin inaugurarea unei adevărate Cetăți medievale, întâmpinarea vizitatorilor și instalarea primelor corturi în zona de camping. Armata Națională va da startul spectacolului printr-o paradă a ostașilor medievali, dar și o demonstrație a unor colecții de arme. În următoarele două zile, pe 27 și 28 iunie se vor desfășura pe tot teritoriul complexului o serie de activități. Cluburi istorice din întreaga Europă vor realiza spectacole teatralizate cu trubaduri, cavaleri și nevestelor lor.

     

festivalul medieval 2015

 

   Zona copiilor va fi încărcată cu dansuri medievale pentru copii, bătălii medievale improvizate cu cei mici, ateliere de creaţie, plimbări cu poneiul şi calul, tobogane. În incinta muzeului va fi  prezentată o expoziţie de către Academia de Ştiinţe a Moldovei şi colecţionarul Petru Costin, care vor aduce drapele istorice, icoane, numeroase unelte de muncă, arme albe, dar şi o hartă a Moldovei, confecţionată din peste 162 de mii de monede vechi. La Vatra va fi amenajată o veritabilă curte regală cu tron, sceptru, coroană şi mantie, unde vizitatorii vor avea ocazia să se fotografieze alături de Ştefan cel Mare. De asemenea, aceştia vor putea admira pe tarabele meşterilor populari lucrări inedite sau chiar vor putea participa la confecţionarea lor. Toate aceste activităţi se vor desfăşura pe fundalul concertului excepţional de muzică medievală. Pe scena mare vor evolua solişti şi formaţii instrumentale profesioniste, dar şi trupe de amatori, reprezentanţi ai folclorului medieval atât din Republica Moldova, cât şi din străinătate.

 

festivalul medieval 2015

 

 
Program:

Vineri, 26 iunie

festival medieval 2015

 

Sâmbătă, 27 iunie
festival medieval 2015

 

Duminică, 28 iunie

festival medieval 2015

 

***

 

festivalul medieval 2015

 

Detalii pe FACEBOOK>>>  sau pe pagina oficiala http://vatrafest.com/festivalul-medieval2/   >>>

 

 

festivalul medieval 2015

 

 

 

 

Info bilete iTicket : 060 879 444 

 

Din momentul rezervarii aveti 12 ore la dispozitie pentru a achita biletele.