IA MANIA 2014

21 June 2014
Saturday, 11:00
40 lei
Add to Favorites

Vă invităm la Festivalul artelor născute din tradiții  – IA MANIA 2014

Vara aceasta  tradițiile populare și cultura românească iși dau întâlnire la IA MANIA.


Festivalul artelor născute din tradiții  va avea loc pe data de 21 iunie 2014, în s.Holercani, r-ul Dubăsari. Situat la o distanță de aprox 50 km de Chisinau, s.Holercani e o localitate pitorească, de pe malul râului Nistru. Alegerea satului-gazdă a fost făcută la recomandarea hailatara.md. Pentru cazare în s. Holercani contactați tel. 079146688, 022990898
 

Festivalul va începe la ora 11:00 și va culmina cu un extraordinar spectacol de muzică, care se va încheia la 22.00.
 

 

IA MANIA

 

Cea de-a doua editie IA MANIA împrumută tot ce-a fost mai bun în 2013 și vine cu câteva noutăți frumoase.

CĂMARA CU REȚETE DE LA MAMA : Ai poftă de o mămăligă cu tocană, plăcinte cu brânză și mărar, sarmale sau dulciuri tradiționale românești? "IA MANIA” are ca scop păstrarea și promovarea celor mai gustoase rețete din gastronomia locală. Acestea vor fi servite de gospodine intruite de K lumea, atât din Chișinău, cât și din Holercani. De asemenea, Asociația Cuinarilor Catering Moldova va oferi un teatru gastronomic cu bucate gătite la o tavă imensă.

 

IA MANIA

 

TÂRGUL ARTIZANILOR : Meșteșugari din toate colțurile Moldovei vor veni la IA MANIA cu fețe de masă, dantele, prosoape, toate lucrate manual. Cioplitori în lemn, olari și meșteri de obiecte din pănuși și fibră vegetală se vor lauda cu ce au ei mai bun. Vizitatorii care vor avea mai mult curaj, sunt invitati chiar in timpul festivalului la Sezatoare de brodat ie. Creatorii de ii vă vor oferi cunoștințele necesare pentru a vă alege cu lucruri de valoare, autentice, lucrate manual.

Brandul de haine pentru fetițe ”Lia Fia” va organiza o zonă în care toate domnițele vor fi invitate să primească o lecție de istorie a Iei.

 

IA MANIA

 

CONFERINȚA ”PODUL DE FLORI :  Este o platformă de comunicare vie, unde artiști din Moldova și România vor ține discursuri inspiraționale cu istorii de succes, proiecte inedite și idei pentru dezvoltarea unei afaceri inspirate din tradiții. La invitația făcută de K lumea au răspuns artiști precum Alina Zară - Mândra Chic și Colțul Românesc (România), Mădălina Andronic (România), Oana Ivan - Atelierul de Haine și Urzeala (România), Anca Dragu - Una ca Luna (România), Mihaela Ivan (România), Nicoleta Chirica - Iutta, Savatie Baștovoi (Moldova), Mihai Ungureanu (Italia), Domnica Răileanu (Moldova), Alin Prunean - The Art of Dar (România).

 

IA MANIA

 

CONCERT INSPIRAT DIN TRADIȚII :

Spectacolul muzical din acest an va fi animat de unele dintre cele mai dragi nume din Moldova:

Maria Iliuț și Crenguța de Iederă , Ansamblul de dans Veselia, Surorile  Osoianu, Nicolae Gribincea și Plăieșii, Tharmis, Dara,  Concertino, Iurie Sadovnic. Nu vor lipsi Fanfara de Fete de la Holercani și alte ansambluri de muzică populară din zonă.

 

CONCERT INSPIRAT DIN TRADIȚII :
Spectacolul muzical din acest an va fi animat de unele dintre cele mai dragi nume din Moldova:
Maria Iliuț și Crenguța de Iederă, Ansamblul de dans Veselia, Surorile  Osoianu, Nicolae Gribincea și Plăieșii, Concertino, și Formația Tharmis, Iurie Sadovnic și un recital special de la Dara. Nu vor lipsi Fanfara de Fete de la Holercani și alte ansambluri de muzică populară din zonă.
 

Transport până la Holercani: Maxi Taxi Chișinău-Holercani, (stația vizavi de Circul din Chișinău)

Preț bilet: 40 lei, locuitorii din s.Holercani - 20 lei, la prezentarea vizei de reședință

Copiii sub 7 ani și pensionariii din Holercani - intrare gratuită

 

IA MANIA

 

K lumea este o organizație a cărei scop este să conserveze și să promoveze tradițiile culturale ale Moldovei, precum și să îmbunătățească viața comunității, implicând membrii acesteia în diverse activități culturale. Festivalul „Ia Mania” are drept scop să devină cel mai mare eveniment local de promovare a tradițiilor și culturii autohtone. Obiectivul principal al proiectului este să susțină și să popularizeze meșteșugurile tradiționale locale, dar și tinerii artiști inspirați din tradiții, să atragă turiști și să promoveze turismu rural.
 

Mai multe informații: klumea.eu  sau  FACEBOOK

 

Formular pentru inregistrare artizani   AICI 

 

Formular pentru inregistrare gastronomie   AICI

 

Formular pentru inregistrare voluntari   AICI  

 

 

Info bilete : 060 879 444

 

Din momentul rezervarii aveti 24 ore la dispozitie pentru a achita biletele.