ILUZII

ILUZII

8 April 2023
Saturday 18:00
Teatrul „Alexei Mateevici”
150–200 lei
Add to favorites

Te întrebi, prin ce te va impresiona spectacolul regizat de Sorin Militaru ”Iluzii”? Ei bine, prin mijloace minime de teatru, cu  efect emoțional maxim!

Iubirea  este interpretată foarte curios în „Iluzii” de Ivan Vîrîpaev, dramaturg și regizor contemporan. Piesa nu conține acțiunea scenică,  decorurile  cu care suntem obișnuiți în teatru; este o poveste orală despre viața conjugală a două cupluri - Albert și Margaret, Sandra și Denis.

Fiecare monolog static, dealtfel, este un pas către povestea următorului erou. Treptat, atât personajele, cât și ascultătorul, adică spectatorul,  încep să aibă senzația că nu există absolut nicio stabilitate în lume. Sentimentele care au legat oamenii de o jumătate de secol sunt o iluzie; dragostea și încrederea sunt o iluzie. Viața care a fost trăită, cuvintele care au fost rostite, sunt toate puse la îndoială.

La începutul spectacolului, există sentimentul că va fi vorba despre faptul că o persoană adesea nu trăiește așa cum își dorește, nu îndrăznește să spună despre  sentimentele sale și, în  final – viața pare un vis, o iluzie. Dar pe măsură ce istoria progresează, îți dai seama din ce în ce mai clar că adevăratul ei sens este să  reamintească  publicului că dragostea, încrederea, afecțiunea, recunoștința sunt foarte fragile. Este nevoie de ani de muncă și mișcare constantă unul față de celălalt pentru a construi relații puternice, de durată.


Regie: Sorin Militaru
Traducere: Bogdan Budeș
Scenografie: Irina Gurin
Sunet: Ion Turculeț
Lumini: Vitalie Lașcu

În distribuție:
Anatol Durbală
Elena Frunze-Hatman
Olesea Sveclă
Victor Untilă

Durata spectacolului: 1 h 15 min
 
Prețul unui bilet: 150-200 lei 
Notă: elevi și studenți: 100 lei (la prezentarea carnetului de elev sau student)
Notă: tinerii de 18 ani pot cumpăra bilete în baza voucherului cultural (detalii: https://vouchercultural.md/ )
Rezervări: 060 441 471
str. Al. Șciusev, 93