Sâmbătă, 19 februarie, ora 12.00, Purcari Wine Bar (Zity Mall)
Învață să faci pâine cu maia, de la zero. O șezătoare la care vom degusta pâine bună de casă, cu ulei și un pahar de vin bun.
Timp de 3 ore, vei învăța ce este maiaua, autoliza, importanța făinii de calitate, adăugarea sării, frământarea, felurile de împăturire (stretch and fold, laminarea), hidratarea aluatului, tehnici de dospire (la rece și la temperatura camerei), cum se dă forma unei pâini (shaping), crestarea cu lamă (scoring), coacerea cu gheață, obținerea unei cruste subțiri dar crocante.
De ce nu ți-a ieșit pâinea - greșelile cele mai frecvente care le fac începătorii și multe alte secrete.
Masterclassul va conține și partea practică: vei face propriul aluat și vei pleca acasă cu un aluat gata pus în coș, dar și cu maia bună din care vei putea face altă pâine (nu trebuie să faci maiaua ta de la zero). A doua zi vei avea în casă aromă de pâinică proaspăt scoasă de la cuptor și un mic dejun de care vei fi extrem de mândră/u.
Învață să faci pâine ca la bunica, sănătoasă și senzațional de gustoasă, după care nu vei mai accepta pâinea industrială.
Preț: 750 lei/persoană
Prețul include:
1 kg de făină de grâu de calitate
Un set de diferite tipuri de făină
1 coș pentru dospirea aluatului
Degustare de produse Gourmet
O pâinică de la Iepuraș :)
Sunt disponibile doar 10 locuri.