Politici Contabile 2023

Politici Contabile 2023

26 January 2023
Thursday 13:00
790–1490 lei
Add to favorites
Politicile contabile reprezintă baza pentru ținerea contabilității unei companii și funcționează ca o umbrelă în raporturile contabilității cu utilizatorii externi ai Situațiilor financiare.
 
De ce sunt necesare Politicile contabile în cadrul unei companii?
-pentru a stabili condițiile în care se desfășoară anumite ope­rațiuni care au un impact în contabilitatea entității, deoarece informația contabilă sta la baza deciziilor luate de managementul entității;
-În lipsa acesteia, este dificil de a aprecia faptul dacă persoanele responsabile de ținerea contabilității au ținut contabilitatea și au întocmit corect Situațiile financiare.
-organele de solicită în cadrul controalelor de a fi prezentate politicile contabile, pentru a aprecia corectitudinea contabilizării anumitor operațiuni economice.
Prin urmare, este necesar pentru entități să formuleze și să aprobe Politici contabile aplicabile!
 
Programul
 
1. Conținutul și structura Politicilor contabile
2. Algoritmul de elaborare al politicilor contabile
3. Anexele la Politicile contabile
4. Proceduri de modificare și actualizare ale politicilor contabile
5. Analiza unui model concret de Politici contabile și tipuri de anexe la aceasta
Dacă vrei să înveți și să aplici procedurile practice privind elaborarea și implementarea Politicilor contabile pentru anul 2022 la entitate ta, atunci te poți înregistra aici:
https://pro-active.md/politici-contabile/
 
Trainer: Cușmăunsă Rodica - Doctor în științe economice; conferențiar universitar ASEM, contabil-practician cu o experiență de peste 20 ani; trainer PROACTIVE din anul 2016 și consultant în contabilitate. Peste 1000 de persoane instruite și mii de ore predate.
 
Data evenimentului: 26 Ianuarie
Ora: 13:00-17:00
Locație: online
Investiția: de la 790 lei