Riccardo Fogli si MILLENIUM

22 October 2015
Thursday, 18:00
Palatul National
400750 lei
Add to Favorites

Riccardo Fogli si MILLENIUM 

 Cantautor şi instrumentist, Riccardo Fogli intr-un concert extraordinar la Chisinau !!!

    În afară de viaţa concertistică şi de realizările sale discografice(32 albume), activitatea lui are la bază câteva puncte importante: vocalist şi basist la formaţia I POOH între 1966 şi 1973, învingător (ca solist) al concursului de la Sanremo în 1982 cu piesa STORIE DI TUTTI I GIORNI şi castigator în 2004 al MUSIC FARM, un reality show cu cântăreţi italieni (un fel de X-Factor).

 

 

***

 

 

   Piesa cu care a câştigat Sanremo i-a permis să reprezinte Italia la Concursul Euroviziunii din anul imediat următor (1983), cu o altă piesă care l-a plasat în finală pe locul 11. Continuă să compună şi să concerteze şi în anii 2000, dovadă fiind albumul CI SARRANO GIORNI MIGLIORI din 2005. În plus, în 2010 îi apare prima carte biografică, intitulată FOGLI DI VITA E DI MUSICA, scrisă de jurnalistul Fabrizio Marcheselli şi de el.

 

 

Formatia “MILLENIUM” este creata la Chisinau in aprilie 1997 de catre Vlad Gorgos, care aduna in jurul sau 7 copii talentati (unul din ei fiind fiul sau Sandu Gorgos, in prezent compozitorul si aranjorul formatiei) cu varsta cuprinsa intre 11 – 14 ani, studioul lor fiind o odaita sub cupola circului din Chisinau, unde vara te sufocai, iar iarna te incalzeai suflind in pumni. Nimic nu i-a impiedicat sa mearga inainte, munca asidua de fiece zi si talentul aduce trupei cele mai mari trofee la concursurile europene:
anul 1997: Premiul Mare la Concursul Cantecului francez, Chisinau;
anul 1998: Premiul Mare la Festivalul din Mensk, Belarusi;
anul 1998: laureati ai Concursului studentesc din Belfort, France;
anul 1999: Premiul Mare la Concursul “Slaveanskii bazar”, Belarusi;
anul 2000: Premiul Mare la Concursul “Rojdestvenskie vstreci”, Estonia;
anul 2002: Premiul Mare la Concursul “VEO VEO”, Spania;
anul 2002: Premiul 3 la Concursul “Cerbul de Aur”, Brasov, Romania;

 

Riccardo Fogli si MILLENIUM

 

   Fac o muzica care poate ca se vinde mai greu, dar ramane mai mult, in noi, in amintirea noastra. Recent, trupa Millenium a semnat un contract cu Riccardo Fogli, marele maestru fiind absolut indragostit de vocile membrilor. 

 

“Ne petrecem tot timpul in studiou, la repetitii. Doua saptamani in urma am semnat un contract foarte important pentru noi cu Riccardo Fogli. Vom avea un concert la Palatul National impreuna si un sir de concerte prin intreaga Romanie. Nu-mi imaginam vreodata ca vom canta impreuna cu el, este idolul meu si intr-adevar este o oportunitate deosebita. Au fost 54 de membri ai trupei de la inceputul acestei formatii si pana in prezent.”, a povestit Vlad Gorgos.