Ștefan Petrache Tribut - Unplugged

Ștefan Petrache Tribut - Unplugged

8 May
Wednesday 19:30
Artcor
350 lei
Add to favorites

Pe 8 mai, chiar în ziua când s-a născut Ștefan Petrache, vă invităm la ArtCor, să marcăm împreuna 75 de ani de la nașterea Maestrului, în cadrul unui concert unplugged.

Veți audia lucrări celebre dar și melodii necunoscute din perioada anilor `70-80, realizate de Ștefan Petrache alături de diverse formații din Moldova și din fosta URSS, interpretate de Vlad Fotescu, Aurel Chirtoacă și Ștefan Albu, acompaniați de Misha Grossu Band.

Muzicieni - Misha Grossu (acordeon), Veaceslav Pană (contrabas/chitară-bas), Alex Zavalii (tobe), Dorel Burlacu (pian), Iacob Rotari (flaut).

Ștefan Petrache a fost un artist desăvârșit care a marcat definitoriu lumea muzicală din perioada anilor 70-80’, considerată ca fiind generația de aur. Înzestrat cu un har divin, o voce și un timbru inegalabil care a abordat toate genurile muzicale cu excepția operei, un familist convins și un exemplu de umanitate - este tabloul unuia dintre cei mai mari artiști născuți vreodată la noi. Vocalist, compozitor, textier și manager artistic a îmbrățișat proiectele anilor 60-80`, precum Noroc, Contemporanul, Orizont și a culminat cu creația sa proprie - formația Plai.

Organizat de Moldovan National Youth Orchestra alături de familia Petrache.
Parteneri: Agenția Națională pentru Tineret și ArtCor
Ideea proiectului a fost inspirată de Vitalie Corniciuc


Preț bilet - 350 lei