Ziua Faptelor Bune

29 April 2018
Sunday, 10:00
Strada Pietonala
0 lei
Add to Favorites

 

Ziua Faptelor Bune: sărbătoarea mondială a generozității în Moldova.

Știți cum apar proiectele internaționale? Totul pornește de la o idee a unui om temerar, care vrea să schimbe lumea! 

Pentru prima dată, „Ziua Faptelor Bune” a avut loc în 2007, la inițiativa femeii de afaceri din Israel Shari Arison. La eveniment au participat 7000 de persoane din această țară, însuflețite de credința în faptul că orice om poate face fapte bune. Lipsa de bani, de relații, de timp nu poate servi drept scuză, contează doar dorința sinceră de a transforma lumea din jur. Totodată, nu are importanță cine beneficiază de ajutor: copiii, oamenii în etate, animalele, orașul sau toată țara. Esențial este să descoperim în noi aptitudinea de a acorda, dezinteresat, ajutor celor care au nevoie.

An de an, la această campanie participă tot mai mulți oameni din toate colțurile lumii. În 2018, 2 500 000 de voluntari din 93 de state vor realiza 20 000 de proiecte, care au ca obiectiv îmbunătățirea vieții societății.

În 2018, Moldova va marca pentru a treia oară Ziua Internațională a Faptelor Bune. Ca și în anii precedenți, această sărbătoare grandioasă este organizată de Centrul Republican al Voluntarilor (RVC). În afară de Ziua Faptelor Bune, misiunea RVC constă în dezvoltarea proiectelor sociale, culturale și educaționale de voluntariat în Republica Moldova. Detalii privind organizarea Zilei Faptelor Bune puteți afla aici.

La 29 aprilie 2018, Centrul Republican de Voluntariat va organiza 100 de acțiuni, la care vor lua parte 2000 de voluntari nu numai din Chișinău, ci și din 17 orașe și sate mari ale țării: Bălți, Râbnița, Cahul, Soroca ș.a. 

 

*** INTRAREA LIBERA! ***