2 Cellos

2 Cellos

15 iulie 2021
Joi 20:30
Artcor
70 lei
Adaugă în favorite

Radu Croitoru și Constantin Borodin te invită la un recital magic de violoncel, considerat pe bună dreptate instrumentul cel mai apropiat de vocea umană.
 
Radu Croitoru a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, clasa maestrului Marin Cazacu și în prezent este membru al ansamblului „Violoncelissimo”, a Orchestrei Române de Tineret și al Filarmonicii din Brașov. Publicul larg îl cunoaște pe Radu mai ales ca fondator al proiectului „VlogONcello”, care a venit din dorința de a porni la drum cu violoncelul său și a descoperi lumea din prisma pasiunii sale pentru muzică.

Constantin Borodin a absolvit cu succes studiile de Licență și Masteratul la Universitatea Națională de Muzică București la clasa maestrului Marin Cazacu.  A beneficiat de 2 burse Erasmus ce i-au permis să-și aprofundeze studiile muzicale: prima la Conservatorul Regal din Ghent, iar a doua la Universitatea de Arte din Berlin. Colaboreazaă cu orchestrele filarmonicilor din Berlin, Hamburg, Kassel, Aix-en-Provence, Dobbiaco, Viena, Milano, Salzburg, Linz, Timișoara și a susținut recitale în cele mai mari orașe europene.
 
Soliștii vor fi susținuți de formula camerală a orchestrei formată din:
Vioară: Grațiela Aranyosi (România), Inga Godea (Timișoara), Ioana Maria Tudor (România), Lia Rusu (Milan), Dominic Druțac (Londra), Victoria Popa (București)
Violă: Daniel Vots (România), Teodor Dîrțu (Londra)
Violoncel: Siluana Fitocarev
Contrabas: Andrei Ghilea (România)
Clavecin: Corina Lupașco (Moscova)
 
Repertoriu:
J. S. Bach - Suite              
Lee - Duo nr. 2 op.36      
Barriere - Sonata for 2 cellos in G major                
Elgar - Salut d’Amour
Piazzolla -  Libertango
Tchaikovsky - Andante cantabile
Vivaldi - Concerto for 2 cellos, strings and basso continuo

Parteneri generali: Fundația Est-Europeană, Ambasada Suediei la Chișinău, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
 
Parteneri strategici: Kaufland Moldova, Premier Energy, Institutul Cultural Român la Chișinău.
 
Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, în cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova.
 
Proiectul face parte din cadrul programului de granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.
 
Gazda evenimentului: Artcor