Conferinta Spatii publice neutilizate – platforma cooperare pentru ferme solare

Conferinta Spatii publice neutilizate – platforma cooperare pentru ferme solare

5 November 2018
Monday 9:00
Forum Business Centru, str. M. Varlaam 63/24
250 lei
Add to favorites
Conferința Spații publice neutilizate – platformă cooperare pentru ferme solare.
 
5 noiembrie 2018, Forum Business Centru, str. M. Varlaam 63/24.
 
De unde a apărut ideea? Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor este un ONG constituit de o echipă de consultanți pentru proiecte de dezvoltare locală și cea regională. În parteneriat cu AO Renaștere Rurală care este un ONG implicat în dezvoltare rurală și mediu curat prin proiecte diverse. Valorificarea potențialului energiei verzi ca factor al dezvoltării locale durabile, mediu curat, reducerea migrației și sector cu potențial atragere investiții majore.
 
De ce a apărut ideea?
Ecologia devine un factor important pentru dezvoltarea durabilă. Totodată, potențialul sectorului eco energetic care nu este dezvoltat în Moldova este unul important.
 
Ce se așteaptă în rezultat?
Crearea unui cadru de cooperare, discuție și dezbatere a provocărilor cu care se confruntă domeniul dezvoltării energiei verzi la o scară mai largă. Fiecare își va expune părerea, durerea, așteptările și va oferi scenarii de fortificare a sectorului eco energetic.
 
De ce IDEP și Renaștere Rurală?
Credem că subdezvoltarea rurală și a unor orașe creează condiții favorabile pentru ca acest subiect de energie verde să devină un catalizator de dezvoltare locală și regională. Inițiativele de jos în sus, discutate transparent pot fi o platformă de întrunire a părților implicate (stakholderi).
 
Cine va participa?
Persoanele fizice și juridice interesate de tema energie eco, operatorii privați (furnizori și producători) echipament și soluții pentru domeniul energiei eco, organizații de susținere tehnică, agenții economici ce desfășoară activitate în producerea energiei eco, bănci ce pot oferi suport în realizarea proiecte eficiență energetică, primari ce au interes și dispun de locații pentru proiecte în domeniul energiei eco, companii IT și inginerie cu soluții energie verde, autorități publice locale și centrale, primari în al căror locații există operatori economici.
 
Ce se așteaptă după conferință?
Înțelegerea de unde trebuie de început? Unde este aplicabil? Perspectivele? Scenariile de realizare optim? Ce pachete financiare există momentan? Discuții cu persoane direct implicate și cu feedback. Bunele practici din regiune și aplicabilitatea acestora aici, în Moldova. Barierile cu care se întîmpină operatorii, dezvoltatorii și ofertanții. Datorită prezenței invitaților din regiune în calitate de ofertanți, beneficiari, căt și operatori care vor împărtăși din experiența am putea în perspectivă să evaluăm aplicabilitatea la noi a asemenea scenarii în anumită perioadă de timp.
 
De ce este cu plată? Organizator este un ONG local care propune să adune la o dezbatere stakholder-i (părți implicate) din domeniul energetic, echipamente, soluții și produse financiare pentru a stabili provocările, cât și oportunitățile. Costul fiind necesar pentru acoperirea cheltuielilor logistice, organizatorice, gustări, materiale, ș.a.
 
De ce este utilă participarea la conferință?
Pentru a stabili fezabilitatea realizării unui proiect eco energetic este nevoie de o analiză amplă a situației, discuție cu mulți specialiști din diverse domenii ce pot relata despre oportunități, bariere, riscuri, perspective și soluții. Fiecare regâsindu-se sau nu în acest grup de potențiali beneficiari.
 
Care va fi formatul conferinței? Discuție în panel dintre specialiștii invitați ce relatează cu, sau fără prezentare la o anumită temă viziunea sa asupra subiectului propus. Moderatorul va oferi cuvânt paneliștilor, făcând introducere, eventual întrebări personale sau din sală.
 
Impactul conferinței? În rezultatul conferinței se creează interes, se discută păreri, bunele practici, eventual oferte de la operatori privați din țară și regiune. Orice persoană inter
esată își poate forma o părere asupra perspectivelor domeniului energiei verzi în calitate de beneficiar, ofertant, dezvoltator de oferte financiare destinate operatorilor privați, poate chiar investor.
 
Perspective? Apariția interesului de cooperare dintre autoritățile publice și operatorii privați pentru a coopera transparent cu beneficii clare împreună contribuind la dezvoltarea sectorului energiei verzi și dezvoltare regională.
 
Cui se adresează? Tuturor părților implicate ce sunt interesate de a participa, propune sau afla oportunitățile privind dezvoltarea sectorului eco energetic. Celor organizații, instituții, operatori privați sau specialiști ce doresc să se implice în careva format în domeniul energiei verzi pentru un mediu mai curat.
 
 
Detalii la telefon +37322 271313 sau [email protected].
 
Costul biletelor: 250 lei, care va fi folosit pentru cheltuielile logistice, materiale, sală, prânz și sigur mențiuni de participare.