Dance Festival - Day 2

14 September 2019
Saturday, 19:00
"Eugene Ionesco" National Theater
80150 lei
Add to Favorites

Eva și El

Concept, structură: Iwona Olszovska, Pawel Conior, Polonia

Improvizație de dans: Iwona Olszovska, Pawel Conior

Muzică: Mrachen Janus

Premiera: 17 iunie 2017 Cracovia, Noaptea teatrelor


Una dintre seria de duete de improvizație structurată, interpretată de Iwona Olshovskaya și Pawel Konior, cu muzică live de Marcin Janus.
Dansatorii creează în timp real în conformitate cu un subiect propus. Actiunea este creata in timp real.

Odată cu dezvoltarea subiectului, apar  imagini, expresii, scurte povestiri. Suntem invitati sa fim martori unui spatiu organic creat de artisti, in care se va naste o raspunsul lor, expresia sa prin dans la tema vesnica a femeii si barbatului, Evei si Adam.

Pentru dansatorii si coregrafii Iwona Olshovskaya și Pawel Konior, dansul este studiul sufletului uman, iar miscarea individualizata curge dinauntrul persoanei si este unicata, precum amprenta.

 Susținut de proiectul Territory of Dance, Teatrul de dans din Lublin, Polonia, Institutului Adam Mickiewicz, Polonia

 

2. STRĂLUCIRE

Concept și interpretare: Petya Stoykova și Radoslav Yordanov

Proiectare sunet: Abel Korinsky (Germania)

Durata: 35 de minute.

 Proiectul STRĂLUCIRE este o colaborare creativă între Dune Dance Company (Bulgaria) și producătorul de sunet Abel Korinski (Germania).

Această lucrare explorează interacțiunile și relațiile semantice dintre lumină, corp și sunet. Combină arhitectura sonoră cu designul de lumină și dansul contemporan / mișcarea.

Ce este lumina? Pe lângă faptul că explică unda electromagnetică, lumina este și o prezență umană invizibilă și intangibilă. Aceasta este o expresie a Sufletului. Lumina este cea mai subtilă, dar materială substanță care stă la baza tuturor, deoarece este una dintre materiile care au capacitatea de a se mișca independent, extinzându-se la nesfârșit în spațiu. Lumina are o semnificație metafizică.