AIDA

AIDA

100–250 lei
Adaugă în favorite
28 mai
 
Duminică, ora 17-00

Închidere a stagiunii teatrale 2022-2023

AIDA

operă în patru acte de Giuseppe Verdi

Dirijor – Dirijor – Nicolae Dohotaru, Artist al Poporului 
 
În data de 28 mai, începând cu orele 17.00, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” prezintă spectacol de operă monumental, AIDA de Verdi, eveniment special care va marca încheierea unui sezonului artistic memorabil și plin de succes 2022-2023.
Nu rata ocazia de a trăi o experiență unică și impresionantă, oferită de această operă de mare anvergură!
AIDA este o poveste fascinantă despre dragoste, război și sacrificiu, plină de muzică minunată și momente de dans spectaculoase.
 
Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” este locul perfect pentru a te bucura de frumusețea și măreția operei AIDA. Echipa noastră talentată de artiști va oferi o interpretare remarcabilă a acestei opere celebre, sub îndrumarea dirijorului Nicolae Dohotaru, Artist al Poporului.
 
AIDA este o operă în patru acte compusă de Giuseppe Verdi și a avut premiera la Cairo, Egipt în 1871. Este considerată una dintre cele mai mărețe și mai reprezentative opere ale lui Verdi. AIDA are o poveste emoționantă despre dragoste, război și sacrificiu, situată în Egiptul Antic.
 
Povestea operei se concentrează pe iubirea interzisă dintre Aida, o sclavă etiopeană, și Radames, un comandant egiptean. Cei doi îndrăgostiți sunt prinși între datoria lor față de țară și sentimentele lor unul pentru celălalt, iar drama se intensifică odată cu apariția rivalei lui Aida, Amneris.
 
Opera AIDA este recunoscută pentru muzica sa minunată, care include arii celebre cum ar fi "Celeste Aida", "Ritorna vincitor!", "O patria mia", "Gloria all'Egitto" și "Triumphal March". De asemenea, are și momente de dans spectaculoase care adaugă un element unic de frumusețe și eleganță la spectacol.
 
AIDA este o operă care își păstrează popularitatea și farmecul și astăzi, fiind una dintre cele mai reprezentative opere ale secolului al XIX-lea. Este o operă pe care cu siguranță nu trebuie să o ratezi dacă ești un iubitor al muzicii și al artei.
 
Te așteptăm cu drag la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.